Afgelopen maand hadden we het nog over dat Apple de productie van de 13-inch Retina MacBook Pro had gestart. Momenteel is een MacBook Pro met Retina scherm alleen verkrijgbaar in een 15-inch model. Dit model kan voor sommige mensen te groot zijn en ook een beetje te duur. Om deze reden heeft Apple ervoor gekozen om een 13-inch MacBook Pro met Retina scherm te ontwikkelen.

Volgens een recente gerucht van 9to5mac zal Apple de 13-inch Retina MacBook Pro samen met de iPad mini aankondigen. Afgelopen week vermelde de betrouwbare website AllThingsD dat er op 23 oktober een Apple evenement zal plaatsvinden om de iPad mini te onthullen. De 13-inch MacBook Pro met Retina scherm en de iPad mini zijn dan waarschijnlijk ergens in november verkrijgbaar.

Net zoals de 15-inch Retina MacBook Pro zal de 13-inch versie in twee modellen verkrijgbaar zijn. U kunt hierbij denken aan verschillende processoren en opslagruimte.