Apple heeft vandaag de uitnodigingen verzonden naar de Amerikaanse pers voor een evenement dat op 23 oktober in San Francisco plaats zal vinden. Net zoals altijd geeft Apple geen details weg van wat er gepresenteerd gaat worden. Maar de uitnodigingstekst ‘We’ve got a little more to show you’ wekt gauw de indruk dat het om iets kleins gaat, hoogstwaarschijnlijk bedoelt Apple hiermee de iPad mini.

Het Apple evenement vindt plaats op 23 oktober 2012 om 10:00 uur lokale tijd (19:00 uur Nederlandse tijd) in het California Theatre in San Jose. Apple heeft ook nog niks naar buiten gebracht hoe de iPad mini eruit komt te zien. Uit eerdere iPad mini renderings gemaakt door de Nederlander Martin Hajek kunnen we al heel wat interessanten dingen opmerken van wat er ons te wachten staat.

Als we de gelekte screenshot van de Duitse Media Markt mogen geloven is de nieuwe iPad mini verkrijgbaar vanaf 249,- euro. Verder zou het in acht varianten verkrijgbaar zijn: 8GB, 16GB, 32GB en een 64GB versie. Al deze modellen zijn vervolgens verkrijgbaar in een Wi-Fi only model en ook met 3G mobiel internet.

Op 23 oktober wordt niet alleen een nieuwe iPad mini gepresenteerd. Zo zou er ook nieuwe 13-inch MacBook Pro met Retina scherm, een vernieuwde iMac en een verrnieuwde Mac Mini gepresenteerd worden. Als deze nieuwe producten zouden ergens in november in de winkels moeten liggen. Behalve de Mac Mini zo na de onthulling direct in de verkoop gaan.