De betrouwbare website AllThingsD heeft zojuist vermeldt dat Apple de iPad mini op 23 oktober zal onthullen. All Things Digital staat bekend om zijn nauwe banden met Apple en zijn producten. Volgens eerdere geruchten zou de iPad mini op 17 oktober gepresenteerd worden, maar dat zal mogelijk dus 23 oktober worden.

De iPad mini staat algemeen bekend als een kleinere en goedkopere iPad. Apple zou een goedkope iPad model op de markt willen brengen om de concurrentie met de populaire Kindle Fire van Amazon en de Nexus 7 van Google aan te gaan.

Als we de geruchten mogen geloven krijgt de iPad mini een 7,85-inch display met 1024×768 pixels en een dunnere rand aan de zijkanten. Ook zou de iPad mini een lagere resolutie hebben dan de iPad 3. De prijs van de iPad mini zou tussen de 200 en 300 euro liggen. We gaan ervan uit dat de iPad mini de hardware eigenschappen van de iPad 2 zal krijgen.

via AllThingsD