Apple’s nieuwste smartphone de iPhone 5 is sinds 28 september verkrijgbaar in Nederland en België. Echter was de iPhone 5 binnen enkele uren uitverkocht in de Amsterdamse Apple Store. Het is dan ook niet mogelijk om een iPhone 5 los te kopen, het enige mogelijkheid om over een iPhone 5 te kunnen beschikken is een abonnement afsluiten in combinatie met een iPhone 5.

Wel kan je op de website van Apple dagelijks proberen om een iPhone 5 te reserveren. De reserveer pagina is dagelijks geopend van 09:00 uur tot en met 17:00 uur. Als je geluk hebt krijg je voor 21:00 uur een e-mail dat er een iPhone 5 voor je is gereserveerd. Zelf heb ik de afgelopen twee weken dagelijks om negen uur in de ochtend geprobeerd te reserveren, maar dit was zonder succes. Volgens een Apple Store medewerker wordt er 300 á 400 iPhone 5’s per dag verkocht via de reservering pagina. Zelf geloof ik er niks van, maar dat terzijde.

Voor de gene die nog opzoek zijn naar een iPhone 5 hebben we goed nieuws voor. Volgens analisten in Hongkong gaat Apple meerdere fabrieken van Foxconn inschakelen om de productie van de iPhone 5 te verdubbelen. Apple zou contracten hebben gesloten met een tweede dochterbedrijf van Hon Hai Precision.

Door het uitbreiden van het aantal productielocaties kan er dubbel zoveel iPhone 5’s geproduceerd worden, en hierdoor is Apple ook minder afhankelijk van storingen op bepaalde locaties.