Apple heeft zojuist de nieuwe iPad mini aangekondigd. De iPad mini heeft een 7,9-inch scherm en heeft dezelfde resolutie als die van de iPad 2 (1024×768 pixels). De iPad mini is 7,2mm dik en weegt maar liefst 308 gram, dit is half zo zwaar als de iPad 3.

De iPad mini is net zoals alle andere iPad’s verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De zwarte variant van de iPad mini heeft dezelfde geanodiseerd aluminium achterkant net zoals de iPhone 5. De iPad mini beschikt over een dual-core A5-chip, FaceTime HD camera en een 5 megapixel iSight-camera en natuurlijk niet te vergeten de nieuwe Lightning-connector. Bovendien ondersteunt de iPad mini net als de nieuwe vierde generatie iPad (iPad 4) wereldwijd 4G-netwerken.

De prijs van de iPad mini begint vanaf 329 dollar en is verkrijgbaar vanaf 16GB. De iPad mini is verkrijgbaar in een Wi-Fi only model en een 3G variant.

  • 16GB iPad mini: 329 euro
  • 32GB iPad mini: 429 euro
  • 64GB iPad mini: 519 euro

De pre-order van de iPad mini begint op 26 oktober en is vervolgens vanaf 2 november beschikbaar in een groot aantal landen, waaronder Nederland en België. Het 3G-model volgt de week daarna.

  • Jim

    Jammer dat de iPad mini 329 euro kost, had ieder gehoopt dat het rond 250 euro zou kosten.