Apple heeft in de nieuwe iOS 6 afscheid genomen van de Google Maps app dat in de voorgaande iOS versie’s standaard voor geïnstalleerd was. Dit heeft ook zo zijn redenen. Apple heeft in de tussentijd een eigen kaartendienst genaamd Maps ontwikkeld en heeft dit samen met iOS 6 gelanceerd.

Veel gebruikers die iOS 6 hebben geïnstalleerd zijn niet echt tevreden met de Apple Maps dienst. Zo zijn er veel gebruikers die de Street View functie missen en andere gegevens die je kon bekijken in Google Maps.

Apple Maps is op dit moment nog niet helemaal af en is niet op alle fronten beter als Google Maps, maar op het gebied van data verbruikt Apple Maps 80 procent minder data dan Google Maps.

Onavo heeft een onderzoek verricht en is tot het volgende conclusie gekomen:

Our data experts performed an identical series of activities on Google Maps and Apple Maps that included searching for several US cities, addresses and airports and zooming in and out to locate specific locations. On Google Maps, the average data loaded from the cellular network for each step was 1.3MB. Apple Maps came in at 271KB – that’s approximately 80% less data! On some actions, such as zooming in to see a particular intersection, Apple Maps’ efficiency advantage edged close to 7X.

  • Ronald

    Hij mag dan wel 80% minder data gebruiken maar Google Maps vindt ik toch vele malen beter.

  • Freek

    Die data vindt niemand echt interessant, wel het vinden van de juiste route en gebouwen en dat redt Google wel met Google maps. Ook Google Now werkt vele malen beter dan siri.