Apple heeft zijn nieuwe Lightning techniek beveiligd met een chip zodat Lightning accessoires van derden eerst gekeurd moeten worden. Apple wil een strikte controle houden op de Lightning accessoires. Om een Lightning accessoire te kunnen produceren is er toestemming van Apple nodig en moet er licentiegeld betaald worden.

Het Chinese bedrijf iPhone5mod beweert dat ze de beveiliging van de Lightning techniek hebben gekraakt. Volgens het bedrijf kunnen ze elke moment met de massaproductie van de kabels beginnen. Het kraken van de Lightning techniek is super nieuws voor accessoire fabrikanten, zo kunnen er goedkope Lightning accessoires geproduceerd worden.

De iPhone 5 Lightning dock van het Chinese iPhone5mod lijkt op de dock’s van de oudere iPhone modellen, alleen krijg je er een mooi verlichte Lightning kabel erbij. Je kan de verlichte Lightning kabel ook los kopen, deze kost 19,90 dollar. Voor de iPhone 5 Lightning dock en verlichte Lightning kabel betaal je 39,90 dollar.

Klik hier om een iPhone 5 dock te kopen.

  • willem

    Er zijn in nederland ook prima aftermarket kabels te koop.

  • Kees

    ik heb onlangs een chinees lightning kabel voor in de auto gekocht en die werkt erg goed.

  • lightning kabel

    Leuke lightning kabel! Zeer handig voor de iphone 5.