Heb je de nieuwe iOS 6 geïnstalleerd op je iPhone 4, iPhone 3GS of iPod Touch 4G en je zou graag willen downgraden naar iOS 5.1.1? Door de onderstaande handleiding te volgen kunt u eenvoudig uw iPhone of iPod Touch downgraden om onder andere gebruikt te kunnen maken van de Untethered Jailbreak op iOS 5.1.1.

Om gebruik te kunnen maken van deze downgrade handleiding dient u over de SHSH blobs van iOS 5.1.1 te beschikken! Apple is sinds de komst van iOS 6 gestopt met het ondertekenen van iOS 5.1.1.

iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G gebruikers kunnen een Tethered Jailbreak op iOS 6 uitvoeren. Volg deze handleiding als u uw iPhone of iPod touch op iOS 6 wilt jailbreaken: Jailbreak iOS 6 op de iPhone en iPod touch met Redsn0w [Guide].

Om te kunnen downgraden zullen we gebruik maken van de SHSH Stitching functie van Redsn0w. Deze functie combineert de iOS 5.1.1 IPSW bestand met de bijbehorende SHSH blobs om te kunnen downgraden. Als u op iOS 5.1.1 uw iPhone of iPod Touch had gejailbreakt heeft Cydia waarschijnlijk al de SHSH blobs automatisch opgeslagen. Of als u het handmatig hebt opgeslagen kunt u ook downgraden.

Laten we maar beginnen met de Downgrade iOS 6 naar iOS 5.1.1 handleiding.

Stap 1: Download Redsn0w 0.9.14b2 via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Stap 2: Download iOS 5.1.1 via onze Download iOS Firmware pagina.

Stap 3: Zoek nu uw SHSH blobs van iOS 5.1.1 op en plaats deze in dezelfde map als de iOS 5.1.1 IPSW bestand. Als Cydia over uw SHSH blobs beschikt ga dan verder naar stap 4.

Stap 4: Plaats nu uw iPhone of iPod Touch met iOS 6 in DFU mode.

Stap 5: Start Redsn0w op en ga naar Extras > SHSH blobs > Stitch.

Stap 6: Klik nu op IPSW en selecteer de iOS 5.1.1 bestand.

Stap 7: Als Cydia over uw SHSH blobs beschikt klik dan op Cydia. Als u de SHSH blobs lokaal opgeslagen heeft klik dan op Local en selecteer de SHSH blobs van iOS 5.1.1.

Stap 8: Redsn0w zal nu de IPSW bestand en de SHSH blobs nu samen voegen tot een custom firmware bestand. Je zult dan hierna in staat zijn om met deze firmware bestand te downgraden.

Stap 9: Ga nu in Redsn0w een pagina’s terug en klik op Pwned DFU. Dit zal uw iPhone of iPod Touch in Pwned DFU zetten zodat u via iTunes kunt downgranden met behulp van de custom firmware die u in de vorige stap heeft aangemaakt.

Stap 10: Start nu iTunes op. iTunes zal nu uw apparaat detecteren in de herstelmodus. Houd nu de Option knop ingedrukt en klip op Herstellen en selecteer vervolgens naar de custom firmware bestand dat u in stap 8 heeft aangemaakt.

Stap 11: iTunes zal nu uw iPhone of iPod Touch herstellen naar iOS 5.1.1. Het kan zijn dat u een -1 foutmelding krijgt, dit is normaal maak u zich geen zorgen.

Stap 12: Start nu Redsn0w op en klik op Extras > Recovery fix.

Stap 13: Plaats uw apparaat nogmaals in DFU mode, en de Recovery Fix zal nu de rest doen.

Stap 14: Als de Recovery fix voltooid is zal uw iPhone of iPod Touch met succes gedowngrade zijn naar iOS 5.1.1.

 • Eddy

  Kan ik ook downgraden naar iOS 5.1.1 zonder de SHSH blobs?

 • Willem

  Ben de iOS 6 nog aan het testen op mijn iPhone 4. Zodra ik het zat ben wil ik wel terug naar iOS 5.1.1 om de untethered jailbreak te gebruiken. Handig om te weten dat er al een downgrade mogelijk is;

 • Thierry

  Werkt dit ook op een iPhone 4s?

  • iPhonemania

   Dit werkt helaas enkel op A4 apparaten.

 • Rik

  Super bedankt! Eindelijk heb ik weer iOS 5.1.1 op mijn iPhone 4.

 • Joran

  ik kan niet op Recovery Fix klikken ?
  Hoe kom dat?

  • James

   Je kan ook TinyUmbrella downloaden om je toestel uit recovery mode te kicken. Download link: TinyUmbrella

   • Joran

    En is er een klein handleiding bij aub ?
    Ik heb het geinstaleert maar snao er niks van van het programma :s

 • iPhonemania

  Aan de linkerzijde van TinyUmbrella dient u uw iOS apparaat te selecteren, vervolgens ziet u rechtsboven in een knop: Exit Recovery

 • Tj

  Heb met TinyUmbrella exit recovery toegepast, maar kan recovery fix nog steeds niet aanklikken…?! Wat nu…

  • iPhonemania

   Ik heb een video toegevoegd hoe je alle stappen door moet lopen.

   • Tj

    Oke…thnx

    Laatste stapje valt nog niet mee!

    • Tj

     Het is gelukt!!!

     • iPhonemania

      Wat was de boosdoener?

     • Tj

      Tsja goede vraag, downgrade gelukt maar soepel werkt het allemaal nog niet.
      Het probleem bestaat eigenlijk nog steeds, daar ik nu alleen met redsnow kan rebooten?!
      Dus er is iets anders loos, maar wat…?

 • William

  Dank jullie wel jongens. Het is mij in 1x gelukt om mijn iPhone 4 te downgraden. Nogmaals bedankt!

 • Omar

  Hier was ik dus hele tijd opzoek naar. Eindelijk een duidelijke handleiding gevonden en is mij gelijk in 1 keer zonder gedoe gelukt.

  Ik zal vanaf nu zeker vaker hier langs komen.

 • rido

  perfect dank je wel goede uitleg

 • Danyar

  Kan ik ook de shsh blobs van iemand anders gebruiken?

  • Elke SHSH blob is uniek en is enkel te gebruiken voor het toestel waar die behoort.

   • henk

    Hoe kom ik aan mijn SHS Blobs?

    • iPhonemania

     Heb je ooit een jailbreak gehad op iOS 5? Zo, ja dan heeft Cydia de SHSH blobs van je op de server staan.

 • Wouter

  Na heel wat ellende is het me toch gelukt. Had zonder te kijken de verkeerde Redsn0w gebruikt. Hij kon niet downgraden en zat in Pwned DFU. Toen pas kwam ik erachter dat ik Redsn0w dev4 hebt gebruikt in plaats van dev2.

  Heb eerst even iOS 6 herstelt vervolgens met dev2 nogmaals geprobeerd en direct goed gegaan. Voortaan dus even goed lezen :p

 • Eitjuh

  Als je de SHSH blobs niet heb. En wel 5.1.1 op je ipod/iphone/ipad heb gehad. Kun je via Cydia(instalatie via SSH op ios6.0 het appje iShshHit downloaden. Hiermee kun je de SHSH blobs downloaden voor de 5.1.1 fw. Waardoor je dus wel kan downgrade met de guide hierboven.

  • iSHSHit download enkel de SHSH blobs die je al hebt. Heb je wel op eerdere iOS 5.x.x versie een jailbreak gehad? Zo ja, dan heeft Cydia je SHSH blobs. Zo nee, dan kan je helaas niks meer doen.

 • Erwin

  @iphonemania. Nee ik heb de ipod nog niet eerder gejailbreakt gehad. Dit was de eerste keer. Daarvoor was hij altijd met itunes geupdate. Ik zag nog oudere fw versies in iSHSHit staan. Waarvan ik de blobs ook kon downloaden.

  • iPhonemania

   Als je de SHSHS blobs kan downloaden, zou ik het gelijk doen. Met dat blobs dan downgraden 😉

 • okie

  ja ik probeer het op mijn ipod 4g ios6 maar bij itunes druk ik op herstellen maar dan zegt hij error

  • Heeft u wel alle stappen gevolgd? U moet een custom iOS firmware aanmaken, zoals aangegeven is in de artikel.

 • susanne

  ik kom tot option knop in itunes waar zit deze als ik op herstellen druk geeft die fout aan en kan ik ook niet verwijzen naar het bestand op de d schijf?

 • yalcincan

  ik heb alles goed gedaan .
  drna ik druk op herstel hij pakt het uit daarna staat er: de iphone heeft een onbekende fout voor gedaan(3194)

  wat moet ik nu doen hij komt niet verder.

  • Beschik je wel over de SHSH Blobs van iOS 5.1.1?

   • Ralph

    Ik zit met precies hetzelfde probleem. Ik heb alleen een SHSH blob van ios 6.0.1 maar geen van 5.0.1 of 5.1.1 Maar zonder een blob van 5.1.1. of 5.0.1 kun je niet veel beginnen of wel?

 • Kevin

  Ik heb een windows-pc, maar ik heb dus geen option-toets… Wat moet ik dan indrukken?

  • Kevin

   Ow laat maar, heb inmiddels uitgevonden dat dit de shift-toets is. Ook voor andere mensen met een windows pc!

 • Jesse

  Dit werkt toch op de Iphone 3GS ?

  • Werkt op de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G

 • Marieke

  Ik heb nog nooit ge-update, zit dus nog op 4.02 Als ik het goed lees, is er maar 1 optie voor mij en wachten totdat er een untethered jailbreak komt voor iOS 6 en dan upgraden, jailbreaken en dan slaat Cydia mijn shsh blob op. Er is dus geen mogelijkheid voor mij om naar iOS 5 te upgraden toch? Belangrijk: ik heb een gelockte telefoon dus kan niet regulier updaten via iTunes zolang er nog geen untethered jailbreak is.

  Bedankt alvast!

  Duidelijke instructies trouwens!

  Groeten Marieke

  • Als je iPhone nu gejailbreakt is op iOS 4 beschik je volgens mij ook over de SHSH blobs van iOS 5.1.1. Start Cydia even op, aan de bovenzijde zie je iOS versie nummers in het groen. Dat zijn de iOS versie waarvan Cydia jouw SHSH blobs heeft opgeslagen. Je kan dus downgraden en upgraden naar dat iOS versie’s.

   • Marieke

    Ik heb gekeken en in die rij begint met shsh 4.3 tot inderdaad ios 6.0 . Maar hoe werkt dat dan? Ik hoef dan niet eerst de updaten naar ios 6 maar kan er dus ook voor kiezen om te updaten naar 5.1? En dan gewoon volgens bovenstaande methode?

    • Marieke

     Oh nee, moet we even goed lezen. Moet dus eerst updaten naar 6.0 en dan downgraden naar ios 5.1 Maar toch nog even ter controle: weet je zeker dat het dan moet lukken gezien de shsh die ik dus kan zien in cydia? Want ik wil wel graag mijn (01.59.00) behouden en volgens mij raak ik die toch kwijt als ik regulier upgrade via iTunes?

     Bedankt alvast voor je reactie.

     • Ik neem aan dat Cydia over jouw SHSH blobs van iOS 5.1.1 beschikt.

      Download iOS 5.1.1 (link)
      Download Redsn0w 0.9.12b2 (link)

      Start Redsn0w op en ga naar Extras > Custom IPSW en browse naar de iOS 5.1.1 bestand. Redsn0w zal nu een aangepaste iOS versie voor je aanmaken.

      Zodra dit klaar is ga naar Extras > Pwned DFU. Zet nu je iPhone uit, en volg de stappen in Redsn0w om je iPhone in DFU mode te krijgen.

      Zodra dit klaar is open je iTunes. Houdt SHIFT ingedrukt en klik op herstellen, browse nu naar de iPSW bestand dat Redsn0w voor je had gemaakt.

      iTunes zal nu je iPhone updaten naar iOS 5.1.1 en je Baseband behouden.

      Volg daarna deze handleiding om je iPhone te jailbreaken op iOS 5.1.1: Untethered Jailbreak iOS 5.1.1 iPhone, iPad en iPod Touch met Absinthe 2.0.4 [Guide]

      Succes

 • Marieke

  Hoi,

  Wilde dit weekend dus gaan updaten maar nu is her volgende gebeurt…. Ik had de telefoon nog even aan de oplader gehangen en nu heeft mijn dochter van 2 waarschijnlijk 3 verkeerde code ingetoets. Niet ivm simlock maar voor unlocken voor de iphone. Resultaat: toen ik telefoon van haar kreeg, was scherm zwart en bij opnieuw opstarten blijft hij nu dus hangen op Apple logo met dat timertje (die overigens niet beweegt wat normaal wel gebeurt als je bv telefoon uitzet) Kan er dus helemaal niets mee…. Nu durf ik hem niet aan iTunes te hangen omdat ik bang ben dat ik dan alles kwijt ben bij opnieuw herstellen. Met name jailbreak, unlock en shsh blobs. Advies is erg welkom wat ik nu moet doen…..kan er dus nu helemaal niets meer mee 🙁

  Alvast bedankt voor advies. Baal er goed van want was helemaal blij dat ik kon gaan updaten met uitleg hierboven maar kan nu dus helemaal niets meer.

  Groeten Marieke

 • Marieke

  Oh ja, krijg de telefoon dus niet uit. Als ik home button en power button ingedrukt hou, verschijnt Apple logo en als ik die ingedrukt houdt, gaat deze ook weer weg maar echt uit gaat de telefoon volgens mij niet. Als ik dan loslaat bij verschijnen Apple logo dan komt dat “radertje” na ongeveer 10 seconden maar verder gaat het dus niet.

  • Welke iOS versie heb je? Misschien een Tethered Jailbreak uitgevoerd op je iPhone?

   • Marieke

    Hij is dus door verkeerde code in te voeren in deze “toestand” terecht gekomen. Wil dus liever niet hard resetten omdat ik dan alles kwijt ben maar de vraag is of dat wel haalbaar is…

    • Marieke

     Status en hoop dat iemand mij kan helpen: heb de iphone aangesloten op iTunes. Lukt niet iedere keer maar iTunes herkende de iphone op enig moment en gaf aan een iphone in herstelmodus te hebben gevonden en die dus hersteld moet worden. Ik ben echter afhankelijk van een unlock (officiële provider spain orange…) en wil mijn baseband dus ook niet upgraden (01.59.00). Wat nu te doen? Kam dus niets met de telefoon, heb geen Tiny umbrella gebruikt om de shsh op te slaan, deze stonden echter wel in Cydia. Wil dus graag herstellen maar met behoud van baseband en dus niet naar iOS 6.0 omdat hier nog geen untethered jailbreak voor is. Kan iemand mij helpen want dit gaat mij wat te boven… Kan ik het doen bovenstaand proces dus downloaden iOS 5.1.1 en redsnow en dan op die manier proberen? Of zou het 3 x fout intoetsen van de code door mijn dochter er al voor gezorgd hebben dat de iphone gewist is en ik dus Cydia ook niet meer heb inclusief de shsh blobs? Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen want kan nu helemaal niet. Het lukt me trouwens ook niet altijd dat iTunes de iphone herkent. Daarvoor moet ik eerst aantal keren telefoon opnieuw aan en uit zetten 🙁

     Hopelijk is het een beetje duidelijk verhaal…

     Alvast bedankt.

 • Marieke

  Hoi,

  Ik heb nu nog 4.0.2 en zou dus met bovenstaand antwoord gaan updaten naar 5.1.1 omdat Cydia mijn shsh blobs had opgeslagen. Dit zou dan moeten lukken. Echter, voordat ik hier überhaupt mee aan de gang wilde, heeft mijn dochtertje op scherm lopen tikken en dus iedere keer verkeerde code imgevoerd. Toen ik zag dat ze de telefoon in de hand had, afgepakt maar was het scherm al zwart. Niet uit maar verlichtend zwart. Vervolgens probeerde ik deze opnieuw op te starten maar hij was eigenlijk niet uit. Hijcgaat ook niet uit. Apple logo blijft in beeld met dat radertje wat echter niet beweegt. Ik heb beetje gegoogled en lijkt bijna alsof deze gerest is en alles weg is en ik dus een toestel heb waarbij ik weer van voor af aan kan beginnen. Ik heb de telefoon nog niet aan iTunes gehangen. Kan ik wel even doen puur om te kijken wat iTunes zet maar herstellen lijkt me niet wenselijk want ben wel afhankelijk van een unlock (lock van spain orange zat/ zit erop)

 • Marieke

  Hoi,

  Wilde dit weekend dus gaan updaten maar nu is her volgende gebeurt…. Ik had de telefoon nog even aan de oplader gehangen en nu heeft mijn dochter van 2 waarschijnlijk 3 verkeerde code ingetoets. Niet ivm simlock maar voor unlocken voor de iphone. Resultaat: toen ik telefoon van haar kreeg, was scherm zwart en bij opnieuw opstarten blijft hij nu dus hangen op Apple logo met dat timertje (die overigens niet beweegt wat normaal wel gebeurt als je bv telefoon uitzet) Kan er dus helemaal niets mee…. Nu durf ik hem niet aan iTunes te hangen omdat ik bang ben dat ik dan alles kwijt ben bij opnieuw herstellen. Met name jailbreak, unlock en shsh blobs. Advies is erg welkom wat ik nu moet doen…..kan er dus nu helemaal niets meer mee

  Alvast bedankt voor advies. Baal er goed van want was helemaal blij dat ik kon gaan updaten met uitleg hierboven maar kan nu dus helemaal niets meer.

  Groeten Marieke

 • Marieke

  Oh ja, krijg de telefoon dus niet uit. Als ik home button en power button ingedrukt hou, verschijnt Apple logo en als ik die ingedrukt houdt, gaat deze ook weer weg maar echt uit gaat de telefoon volgens mij niet. Als ik dan loslaat bij verschijnen Apple logo dan komt dat “radertje” na ongeveer 10 seconden maar verder gaat het dus niet.

  • Ik denk dat je dochter per ongeluk de iPhone naar fabrieksinstellingen heeft gezet. Hierdoor wordt de jailbreak van je iPhone verwijderd en kan die niet meer opstarten. Als je de iPhone herstelt zal je echter wel alles kwijt raken wat erop zat. Als je een backup van je foto’s, video’s, apps en contacten hebt kan je het wel terug syncen. Maar je zegt dat je iPhone uit Spanje komt, zodra je het herstelt moet de iPhone geactiveerd worden, en daarvoor heb je een Oranje simkaart van Spanje nodig. Als je wel over zo’n simkaart beschikt kan je de gewoon iPhone activeren en opnieuw jailbreaken en dan Ultrasn0w erop installeren, is die weer simlock vrij.

   Je moet de iPhone wel herstellen met een aangepaste/custom iOS versie, zodat je Baseband niet wordt geupdate.

   • Marieke

    Hallo Iphonemania,

    Maar dat kan ze toch nooit gedaan hebben? Ze is niet voorbij het codeslot gekomen…En dan moet ze wel heel toevallig op de fabrieksinstellingen terecht zijn gekomen. Tenzij de Iphone terug naar fabrieksinstellingen wordt gezet doordat ze dat codeslot aantal keren verkeerd heeft ingetoetst. Maar nee, ik heb geen Spain Orange simkaart dus dat wordt dan wel een heel ingewikkeld verhaal….

    Zou er echt geen andere oplossing zijn?

    • Marieke

     Kan dit ook met een Orange Spain prepaid kaart?

     • Marieke

      Heb nog even doorgelezen op internet: ik had een baseband 01.59.00. Stel dat de telefoon NIET is teruggezet naar de fabrieksinstellingen maar om een andere reden in de herstelmodus terecht is gekomen, wat kan ik dan nu het beste doen om de baseband te behouden? Dan ben ik dus ook niet afhankelijk van een simkaar van Orange Spain toch? Kan ik dan niet het beste herstellen naar mijn orginele firmware 4.0.2 met behoud van baseband? Dat was de firmware die hij had toen hij in de herstelmodus belandde?

      Ik hoop echt dat iemand me kan helpen. Zal toch niet zo zijn dat ik deze in de la kan leggen? En ja, voor een volgende keer zal ik me eerst verdiepen in wat het nu eigenlijk betekent maar de verkopen was zo overtuigend dat het appeltje eitje was dat ik dacht, hoe moeilijk kan het zijn….helaas…

   • Marieke

    Ik heb inmiddels de laatste redsnow versie gedraaid, geklikt op shsh blobs ophalen en bijheeft 16 blobs van mijn device afgehaald.ckan ik hieruit concluderen dat mijn dochter de boel niet naar fabrieksinstellingen heeft terug gezet?

    • De SHSHS blobs zijn opgeslagen op de server van Cydia, niet op je iPhone. Zodra je herstelt naar een iOS versie zal je eerst de setup moeten doorlopen, Apple ID, WiFi code etc ect. Het laatste stap is dan je iPhone activeren. Dit gaat dan via een simkaart.

     Je kan natuurlijk de setup.app wissen van de root van je iPhone, dan sla je de iPhone activeer mode over maar daarna lukt het niet om te jailbreaken. Ik heb het zelf geprobeerd met een iPhone 3G uit Amerika maar mislukte telkens. Via ebay een simkaart uit de VS besteld en zo de iPhone geactiveerd.

     Probeer een Orange simkaart van Spanje op ebay te vinden. Dat helpt je enorm.

     • Marieke

      Maar kan dit dan ook met een prepaid kaart?

     • Ja kan ook met een prepaid kaart

     • Marieke

      Hoe kan ik zien of de Iphone is teruggezet naar fabrieksinstellingen? Of kan ik dat niet zien?

     • Kan je helaas niet zien

 • Marieke

  Zie nu dat ik mijn verhaal beter op mijn vorige verhaal kan laten aansluiten. Zal deze even verplaatsen

 • Marieke

  Oh nee laat maar zie dat het toch goed staat. Heb even teveel schermen openstaan…

 • Marieke

  Iemand nog advies m.b.t. Mijn herstelmodus? Ik zat te denken, ik heb nu iOS 4.0.2 dan kan ik toch beste firmware 4.0.2 weer downloaden en dammetje die ipsw herstellen en weer jailbreaken met limera1n? Ik hoop echt dat iemand nog een advies heeft….

  • Marieke

   Die heb jij toevallig niet nog ergens in een la liggen 😉

   • hahaha, helaas niet sorry 😉

    Probeer het te vinden op ebay

    • Marieke

     Ik heb er al wat op eBay gezien. Zou je mij alleen nog kunnen vertellen welke stappen in welke volgorde ik moet ondernemen zodra ik de simkaart heb ontvangen? En ook welke firmware ik het beste kan nemen? Ik heb op zich wel die shsh blobs nog dus zou niet naar iOS 6.0 moeten toch?

     In ieder geval alvast bedankt voor je hulp tot nu toe. Was er anders nooit uitgekomen!

     • Laat maar weten wanneer de simkaart er is, help ik je wel.

 • Marieke

  Simkaart orange spain gekocht en onderweg. Dus hopelijk krijg ik alles weer voor elkaar….

 • Iemand

  Ik word echt gek hiervan. Die ios 6.0.1 jailbreak lukt gewoon niet, dus probeer hem te downgraden.
  Nu kom ik alleen niet verder bij het opstarten van Ituns.
  Hij herstelt bij mij automatisch, dus ik kan niks aanklikken. Ik zie ook geen option toets, en shift ingedrukt houden werkt ook niet. Iemand?

 • Marieke

  Hoi,

  De simkaart van orange spain is binnen!!! Kun je mij helpen hoeckan verder? Dus welke stappen moet ik nu zetten en wat als eerste. Heb dus shsh blobsvop de server staan van saurus. Maar moet ik ook nog een stich of zoiets uitvoeren? Hoor het graag en hoop zo dat ik mijn telefoon dan weer kan gebruiken!! Alvast bedankt 🙂

  • Download de gewenste iOS versie via Download iOS Firmware.
   Download Redsn0w 0.9.14b2

   Start Redsn0w > Extras > Custom iPSW > Selecteer de iOS versie die je hebt gedownload.

   Redsn0w zal nu een aangepast iPSW bestand aanmaken voor je. Zo behoudt je de baseband. Zodra Redsn0w klaar is iTunes openen.

   SHIFT ingedrukt houden + Herstellen drukken. Selecteer de custom iPSW bestand die Redsn0w voor je heeft aangemaakt.

   Zodra iTunes klaar is kan je iOS 5.1.1 jailbreaken met Absinthe.

 • Marieke

  Hoi,

  Top bedankt. Maar misschien domme vraag: ik plaats meteen mijn orange spain kaart erin toch en na het jailbreaken moet ik weer met mijn eigen kaart kunnen bellen? Ik heb laatst al redsn0w 15.b3 gedownload. Maakt dat nog wat uit dat ik die erop heb staan of moet het redsn0w 0.9.14b2 zijn?

  Groeten Marieke

 • Marieke

  Oh ja en ik hoef dus niets te doen met stich shsh blobs of zoiets?

  • iPhonemania

   Als je de stich SHSH blobs functie gebruikt zal je baseband een upgrade ondergaan denk ik. Dan zal je geen Nederlandse simkaart kunnen gebruiken.

   Na de jailbreak kan je Ultrasn0w via Cydia downloaden en daarna kan je de Nederlandse simkaart weer gebruiken.

 • Marieke

  Nog een klein vraagje: ik las dat je vanaf iOS 5.0 ook een apticket moet hebben. Toen ik de shsh blobs In redsow ophaalde kreeg ik wel de melding wel shsh blobs er waren maar tevens de melding apt ticket missing…. Betekent dit dat ik het beste nu even naar firmware 4.3.3 kan gaan aangezien er toen nog geen apt ticket nodig was?

  Dat stichen laat ik wel voor wat het is. Geen idee wat het doet en ik moet echt mijn baseband behouden anders kan de telefoon in de prullenbak…

 • Marieke

  Ik heb geprobeerd om te herstellen naar 4.3.3 maar krijg foutmelding 3194? Iemand nog tips?

 • Joey

  Ik heb echt al heel vaak geprobeerd om mijn ipod touch 4g te downgraden (via itunes) maar nooit gelukt, ik kreeg alleen maar errors en als ik mijn ipod in DFU mode doe kan redsnow of elk ander programma hem niet detecteren, hoe komt dat?

  Help

 • Marieke

  Hoi,

  Alles is gelukt. Zit naar volle tevredenheid op iOS 5.1.1 maar…. De push berichtgeving werkt niet. Heb heel internet al afgestruind, push doctor geeft foutmelding bij installatie, aan uit zetten, alles is wel goed ingesteld maar het werkt gewoon niet. iMessage en FaceTime ook. Alles goed ingesteld, nummer staat er netjes bij en toch worden berichten niet afgeleverd via iMessage (heb groot vermoeden dat dit aan elkaar gerelateerd is). Heeft iemand aub een oplossing? Ik ben afhankelijk van een unlock dus niet jailbreaken is helaas geen optie….

  Alvast bedankt!!

 • Marieke

  Niemand die me kan helpen?

 • Christiaanzwll

  Ik heb IOS 6 op mijn 3gs staan. Deze zat er op toen ik ‘m (2nd hand) kocht. Zelf Tethered jailbreak uitgevoerd, maar ik wil toch proberen terug te gaan naar 5.1.1. Nu heb ik dit doorgelezen en Cydia is blijkbaar de enige die over shsh blobs beschikt. Mijn cydia heeft ze van 4.1 en 6.0.1.
  Kan ik 5.1.1 hier op krijgen?

  • Ook van iOS 5.1.1 of alleen van die twee?

 • Harry

  Ik heb sinds erg kort een Iphone 4. Uiteraard met IOS 6.0.1 want zo werd ie geleverd 🙁 Kan ik nu niet eerst een tetherd jailbreak toepassen zodat cydia mijn shsh blobs opslaat. En dan downgraden naar IOS 5.1.1 ????

  Zou ideaal zijn, toch?

  • Is het een nieuwe iPhone 4 of heb je het van iemand anders overgekocht? Als je het tweedehands hebt gekocht heb je kans dat de vorige eigenaar een jailbreak hebt gehad op iOS 5.1.1. Dan kan je downgraden. Als het een nieuwe iPhone 4 is kan je helaas niet meer downgraden.

   • Harry

    Helaas is het een nieuwe. Wordt dus wachten op een jailbreak voor IOS 6.0.1 Wordt die overigens wel verwacht? Want ik lees veel verschillende berichten hier over, maar kan er geen wijs meer uit.

    Toch bedankt voor je reactie

    • Er is wel een untethered jailbreak voor alle iOS-apparaten maar die is nog niet vrijgegeven. De jailbreakers wachten nog even af op Apple. Zodra Apple iOS 6.1 vrijgeeft zal de untethered jailbreak vrijgegeven worden.

 • Brayen28

  heey wie o wie kan mij helpen ?

  hoe kan je makelijk je iphone/ipod
  in dfu mode zetten ? of is er geen programa daar voor

  dat je via redsnow je ipsw met blobs kan stichen

  en via itunes 11 kan restoren weer ??

  bedankt bij deze . . . thnxxx

 • Ad

  ik heb een ipad 2 64gb wifi. Er zit ios 6.0.1 op. Wat moet ik nou precies doen om te downgreaden om zo cydia erop te zetten? of kan ik beter wachten todat de jailbreak voor ios 6 er is?

  • iPhonemania

   Je kan alleen de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G downgraden van iOS 6 naar iOS 5. Je kan beter nog even wachten, het duurt meer zo lang voor een untethered jailbreak op iOS 6.

 • balikk

  Hey,
  Ik heb me tel laten jillbraken en via vshare kan je spelletjes downloaden,ik download de spel en als het klaar is staat er op het eind x en dan de naam van de spel erachter mislukt in het rood.misschien heeft iemand dezelfde probleem meegemaakt ik hoop dat iemand er antwoord voor heeft zou het graag te weten willen komen bedankt alvast.