Google heeft zijn mobiele besturingssysteem Android een update gegeven. De nieuwe Android 4.2 Jelly Bean is een vrij kleine update dat gebaseerd is op Android 4.1 Jelly Bean dat eind juni werd aangekondigd. Op dit moment zijn nog niet veel tablets en smartphones voorzien van Android 4.1, meeste fabrikanten zijn nog bezig met het voorbereiden van Android 4.1 Jelly Bean voor hun apparaten.

De nieuwe Android 4.2 Jelly Bean biedt ondersteuning voor Miracast streamen, waarbij draadloos audio en beeld gestreamd kan worden vanaf apparaten die Miracast ondersteunen.

Tablets kunnen met de nieuwe Android 4.2 gebruik maken van meerdere gebruikersaccounts.Zo heeft elke gebruikers een eigen homescreen, apps, widgets en instellingen. Via de lockscreen is het mogelijk om te wisselen van gebruikers. Ook is het mogelijk om widgets te plaatsen op de lockscreen.

Volgens Google biedt de nieuwe Photo Sphere de mogelijkheid om panorama foto’s te nemen in alle richtingen, waardoor een beeld in 360-graden vast gelegd kan worden. Ook is het toetsenbord in Android 4.2 Jelly Bean aangepast, gebruikers kunnen nu kiezen om via veegbewegingen te typen.

Android 4.2 Jelly Bean komt in november uit samen met de nieuwe Nexus 4 smartphone. Ook wordt  de Nexus 7 en de nieuwe Nexus 10 tablet voorzien van de nieuwe Android 4.2