Google zou vandaag een Android evenement gaan houden, maar deze moest echter afgelast worden wegens de orkaan Sandy. Hierdoor koos Google ervoor om zijn nieuwe Nexus 4 smartphone in een blogpost te aankondigen. De nieuwe Nexus 4 is voorzien van een 4,7-inch display en een Quad-Core processor van Qualcomm.

De Nexus 4 is verkrijgbaar in een 8GB en een 16GB uitvoering. De prijs van de 8GB model kost 299 dollar en de 16GB kost 349 dollar. De Nexus 4 is vanaf 13 november verkrijgbaar in de VS, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Australië en Canada. Het is nog niet bekend wanneer de Nexus 4 in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn.

De nieuwe Nexus heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1280×768 pixels. De Quad-Core processor heeft een kloksnelheid van 1,5GHz en heeft 2GB aan RAM geheugen aan boord. Verder heeft de Nexus 4 een 8 megapixel camera en ondersteuning voor NFC, Bluetooth, dualband Wi-Fi, 3G netwerk en draadloos opladen.

De Nexus 4 zal op Google’s nieuwste mobiele besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean draaien, die ook vandaag is onthuld.