Onderzoekers van Azimuth Security hebben tijdens de Hack In The Box conferentie in Kuala Lumpur een demo gegeven van een werkende kernel exploit om de populaire jailbreak app Cydia te kunnen installeren. Apple heeft in iOS 6 nieuwe technieken gebruikt zoals KASLR om iPhone hackers en jailbreakers moeilijker te maken. De demo maakte een deel uit van een presentatie dat over de beveiliging van iOS 6 ging. Er werd ook gesproken over nieuwe tactieken die hackers kunnen gebruiken.

Apple heeft in iOS 6 alle kwetsbaarheden gedicht wat in de oudere iOS 5 was gevonden. Hierdoor zijn iPhone hackers en jailbreakers genoodzaakt om nieuwe kwetsbaarheden te vinden in iOS 6 om deze vervolgens uit te buiten tot een Untethered Jailbreak. iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G gebruikers kunnen op dit moment wel een Tethered Jailbreak uitvoeren op iOS 6. Een Tethered Jailbreak houdt in dat de iPhone, iPod touch of iPad telkens wanneer deze opnieuw wordt opgestart aan een computer moet worden verbonden.

Er waren ook enkele leden van de Chronic Dev Team aanwezig bij Hack In The Box. @Planetbeing en @Pod2g gaven geen presentatie gegeven maar waren aanwezig om deel te nemen aan een paneldiscussie over de beveiliging van iOS.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer we een Untethered Jailbreak voor iOS 6 kunnen verwachten. Wel beschikt de Chronic Dev Team over een kwetsbaarheid die nog steeds aanwezig is in de kernel van iOS 6. Alleen ondersteunt deze niet de iPhone 3GS, er moeten dus meerdere kwetsbaarheden gevonden worden om alle iOS apparaten te kunnen jailbreaken.