Afgelopen weekend is er een screenshot van het interne systeem van de Duitse Media Markt en Saturn uitgelekt. Op de screenshot was de prijs van de nieuwe iPad mini te zien. Mocht de uitgelekte prijzen kloppen, dan zal de goedkoopste model van de iPad mini 249,- euro kosten. Dit is dan een iPad mini met 8GB opslagruimte en Wi-Fi only model. Voor een Mini iPad met 8GB opslagruimte, Wi-Fi en 3G betaal je 349,- euro.

Apple heeft zijn nieuwe tablet nog steeds niet bevestigd, maar er circuleren een hele hoop geruchten over de eigenschappen van de iPad mini. Zo zou de iPad mini een schermformaat van 7,85-inch hebben met 1024×768 pixels. Verder zou de iPad mini de hardware eigenschappen van de iPad 2 krijgen. Ook krijgt iPad mini de 8-pins kleine Lightning connector, net zoals de iPhone 5.

Volgens AllThingsD gaat Apple de iPad mini op 23 oktober onthullen. Volgens 9to5mac zal Apple ook een 13-inch Retina MacBook Pro aankondigen op 23 oktober. Beide apparaten zou dan ergens in november in de winkels moeten liggen.