Afgelopen week beweerde de Japanse website Macotakara dat Apple aan Japanse winkels had laten weten dat zij op 9 oktober voorbereid moesten zijn op de release van de iPod touch 5G en de nieuwe iPod nano. Vandaag hebben lezers van 9to5mac laten weten dat ze een bericht van Apple hebben ontvangen dat hun bestelde nieuwe iPod touch en/of nieuwe iPod nano rond 15 oktober geleverd zullen worden.

De iPod touch 5G en de nieuwe iPod nano werden afgelopen maand samen met de iPhone 5 onthuld. Beide apparaten zijn sinds de onthulling bestelbaar in de online Apple Store. Alleen is de leverdatum nog niet echt gespecificeerd dan “oktober”.

Vanmorgen verscheen al een handleiding voor de nieuwe iPod touch in de iBook Store. Met de komst van de nieuwe iPod’s zal waarschijnlijk ook een nieuwe iTunes komen. Dit zal dan de iTunes 11 zijn.

via 9to5mac

  • Wouter

    Is de nieuwe iPod touch (2012) ook vanaf 15 oktober in de Apple Store verkrijgbaar?

  • Johan

    De connector aansluiting kan deze ook vervangen worden door een audio-in kabel? lijkt mij veel goedkoper dan een nieuwe connector aansluiting voor een Ipod touch 5g.

  • Apple heeft een chip in de lightning connector verwerkt zodat het enkel werkt met officiële Apple accessoires. Een audio-in kabel zou hierdoor dus niet werken.