Het Amerikaanse bedrijf ModBook heeft onlangs een nieuwe tablet geïntroduceerd. Het apparaat heet ModBook Pro en bestaat bijna volledig uit MacBook Pro onderdelen en draait op Apple’s nieuwste besturingssysteem OS X Mountaion Lion. De ModBook Pro bevat een touchscreen dat met een stylus pen bediend kan worden.

In de ModBook Pro zijn onderdelen van de nieuwe 13,3-inch MacBook Pro gebruikt. Geïnteresseerden kunnen op de website van ModBook kiezen uit de Intel Core i5 en i7 processor. Het werkgeheugen kan tot 16GB uitgebreid worden. Ook heb je de keuze uit een single- of dual-bootsysteem met Windows 7.

ModBook heeft de MacBook Pro scherm vervangen door een pentablet van Wacom. De 13,3-inch touchscreen heeft alleen wel een nadeel, dat is dan een lage resolutie van 1280×800 pixels.

Inwoners van de VS kunnen inmiddels al een ModBook Pro voorbestellen. De eerste ModBook Pro’s zullen in november worden verstuurd. De goedkoopste ModBook Pro is te koop vanaf 3500,- dollar. Wanneer Nederlandse geïnteresseerden de ModBook Pro kunnen bestellen is nog niet bekend.

  • Frank

    Damn wat een prijs zeg. Kan je beter een retina MacBook Pro kopen voor dat prijs.