Apple heeft zojuist een nieuwe versie van de MacBook Pro met Retina display aangekondigd. De nieuwe MacBook Pro heeft een schermformaat van 13-inch met een hogere resolutie van 2560×1600 pixels. De MacBook Pro is dunner geworden. Het oude model is 2,4 cm dik en de vernieuwde versie is maar liefst 1,9 cm dun. Ook is het gewicht van de MacBook Pro omlaag gebracht van 2,06 kg naar 1,58 kg.

De nieuwe 13-inch MacBook Pro met Retina scherm is uitgerust met de nieuwe Ivy Bridge-chip. De goedkoopste variant heeft een 2,5GHZ dual-core i5 chip. Die versie krijgt ook 8GB aan RAM-geheugen en 128 GB aan flashopslag. Verder heeft de MacBook Pro twee Thunderbolt-aansluitingen. HDMI-out, SD-kaartslot, USB 3.0 slots en heeft geen optische drive. De nieuwe Retina MacBook Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar en is vanaf 1779 euro te koop.

De nieuwe 13-inch MacBook Pro komt in drie modellen. Zo heeft de goedkoopste model een 2,5GHz processor aan boord met 128GB flashopslag. De tweede model heeft net zoals de goedkope model een 2,5GHz processor maar heeft een 256GB flashopslag. Het duurste model is uitgerust met een 2,9GHz processor en heeft 512GB aan flashopslag.

  • floris

    Ben blij dit te horen, vond de 15″ versie nogal te groot en te duur. Zal even nog wat bij moeten sparen om het te kunnen kopen.