Een app ontwikkelaar heeft aan MacRumors laten weten dat hij sporen heeft ontdekt in zijn logbestanden van een nieuwe iPad . De nieuwe iPad draagt de codenaam iPad3,6 en maakt gebruikt van dezelfde ARMv7s-architectuur als de iPhone 5. De ontdekte nieuwe iPad draait dus op een A6-processor.

De huidige iPad 3 modellen dragen de volgende namen: iPad3,1, iPad3,2 en de iPad3,3. Uit de codenaam iPad3,6 kunnen we afleiden dat het om een aangepaste variant van de huidige iPad 3 gaat. Begin augustus hadden we een artikel geschreven over een gerucht dat Apple alle iOS apparaten zou voorzien van een kleine dock-connector.

De nieuwe ontdekte iPad3,6 zou een aangepaste versie kunnen zijn van de huidige iPad 3, maar dan met een A6-processor, Lightning-connector en misschien nog wat kleine veranderingen. Ik denk niet dat om de volgende generatie iPad gaat, een nieuwe generatie iPad zou echter een codenaam als iPad4,x dragen.

Het zou ook niet de nieuwe iPad mini kunnen zijn, want die draagt de codenaam iPad2,6. De kleinere iPad draait op een A5-chip en heeft de hardware eigenschappen van de iPad 2.

 • Pietje

  Betekend dit dat er binnenkort een iPad 4 komt? Wel een hele slechte zaak is dit, ik heb 2 maanden geleden een iPad 3 aangeschaft en gelijk weer een nieuwe :S Ze willen je letterlijk kaal plukken man.

  • eddie

   Als je de artikel goed leest gaat het om een aangepaste iPad 3 dus geen iPad 4. Er komt trouwens nog eerst een iPad mini. Een nieuwe generatie iPad komt 1x per jaar, dus dat zou dan ergens in maart 2013 zijn.

  • peter

   als jij iedere keer een nieuwe ipad aanschaft die op de markt komt ben je zelf aan het plukken

   • Micha

    Ben het met je eens Peter. Je moet kopen wat je nodig hebt en niet de hype gaan opvolgen. Loop niet met de wind mee, doe je eigen ding!