Op 31 oktober gaat de veiling van mobiele frequenties van start. Er is plaats voor minimaal twee nieuwe telecomproviders. De nieuwkomers kunnen dan vervolgens een eigen netwerk bouwen om te kunnen concurreren met Vodafone, KPN en T-Mobile.

Met de komst van minimaal twee nieuwe telecomproviders is er wellicht ook een prijzenoorlog op komst. Providers zijn dan een beetje noodgedwongen om hun prijzen te verlangen om geen klanten te verliezen aan de nieuwkomers.

Eerder deze week heeft Vodafone een nieuwe abonnement geïntroduceerd. In plaats van de 1GB en de 2GB datalimiet te hanteren heeft Vodafone ervoor gekozen om de twee duurste abonnementen te voorzien van onbeperkt internet. Klanten die in de periode van 1 oktober 2012 tot en met 6 januari 2013 hun bestaande abonnement verlengen of een nieuwe abonnement afsluiten kunnen daarbij kiezen uit de 10GB databundel abonnement.De extra grote databundel abonnement wordt na 10GB verlaagt in snelheid naar 32kbps.

Het is op dit moment nog onduidelijk welke vijf bedrijven mee gaan doen met de veiling, maar vermoedelijk zijn dat Vodafone, KPN, T-Mobile, Ziggo en Tele2.

 

  • Mike

    Nieuwe providers zijn altijd welkom. De drie big boys verhogen telkens maar de prijzen. Als je een degelijk abonnement wil betaal je gauw 50 euro per maand. :S

  • Alex

    Had ik maar nog even gewacht heb pas twee dagen een iPhone 5 met abo genomen 🙁