Apple’s populaire persoonlijke assistent Siri is enkel te gebruiken op een iPhone 4S, iPhone 5, nieuwe iPad 3 en de iPod touch 5G. Tenminste dit is wat Apple wil. Bezit jij een iPhone 4 of een iPod touch 4G dat op iOS 6 draait, en wil je ook zo graag gebruik maken van de Siri assistent? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Het Russische ontwikkelaarsteam SiriPort heeft recentelijk een update uitgebracht voor zijn Siri port om de nieuwe iOS 6 te ondersteunen. Om Siri te kunnen gebruiken op je iPhone 4 of iPod touch 4G dien je eerst over iOS 6 te beschikken, vervolgens dien je deze te jailbreaken op iOS 6.

Als je iOS 6 al hebt geïnstalleerd maar nog niet hebt gejailbreakt kan je de onderstaande link volgen. Let wel op dat dit een Tethered Jailbreak is!

Ik neem aan dat uw iPhone of iPod touch nu gejailbreak is op iOS 6. Laten we nu dan maar beginnen met de handleiding.

Stap 1: Start Cydia op en ga naar de tabblad Manage / Beheren.

Stap 2: Druk nu op Sources / Bronnen. Na deze stap ziet u rechtsboven in Edit / Bewerken druk hierop. Na deze stap verschijnt er linksboven Add / Toevoegen druk hierop.

Stap 3: Er verschijnt nu een popup waarin u http://repo.siriport.ru dient in te voeren. Na deze stap zal Cydia de repo installeren op uw iPhone of iPod touch.

Stap 4: Zodra Cydia de repo heeft geïnstalleerd hoeft u enkel nog op Done / Klaar te drukken.

Stap 5: Zoek in Cydia nu naar de SiriPort (Original) iOS 6 pakket en installeer deze pakket. Zodra het installatie voltooid is kunt u Cydia nu sluiten

Stap 6: Ga nu naar Instellingen en scroll naar beneden totdat je SiriPort.Ru Original ziet staan.

Stap 7: Open dit en druk op Install Certificate. Safari zal nu een venster openen, druk in dat venster ook op Install Certificate en druk vervolgens op OK.

Stap 8: U krijgt nu een Install Profile scherm te zien, druk op Install en vervolgens nogmaals op Install in de rechter bovenhoek. U zult nu “Trusted” in groene letters zien, druk nu op Done en sluit Safari.

Siri is nu succesvol geïnstalleerd op uw iPhone 4 of iPod touch 4G. Houdt nu de Home knop ingedrukt om Siri te activeren. Let wel op dat het misschien niet in één keer lukt, probeer het vaker en als het dan nog niet lukt dient u uw iOS apparaat opnieuw op te starten.