De iPhone 5 en de nieuwe iPad 4 zijn nog maar nauwelijks op de markt, en de geruchtenmolen over een nieuwe iPhone, iPad en iTV begint al op gang te komen. De Chinese Commercial Times beweert op basis van anonieme bronnen dat Apple in december zal beginnen met de proef productie van de iPhone 5S. De massa productie van de iPhone 5S zal begin volgende jaar van start gaan.

Dit wil overigens niet zeggen dat we de iPhone 5S al in de winter in de winkels kunnen verwachten. Apple wil waarschijnlijk meer voorbereidingstijd voor de iPhone 5S om de productie problemen die we nu hebben met de huidige iPhone 5 te voorkomen. De Chinese Commercial Times beweert echter dat de massa productie van de iPhone 5S al in het eerste kwartaal van 2013 van start gaat. Hierdoor zou de iPhone 5S eerder dan verwacht op de markt kunnen verschijnen.

Het is wel logisch dat Apple al bezig is met het ontwikkelen van de volgende generatie iPhone maar denk niet dat we in het eerste kwartaal van 2013 een iPhone 5S kunnen verwachten.

Verder meldt de Chinese website ook dat er een iPad 5 wordt ontwikkeld. De iPad 5 zou dan in de eerst helft van 2013 in de winkels komen te liggen. Dit is ook een vreemd nieuws, want Apple heeft afgelopen maand nog een nieuwe versie van de iPad 3 uitgebracht. De iPad 4 heeft een A6X-processor gekregen die twee keer sneller is dan die van de iPad 3, en ondersteunt wereldwijde 4G LTE.

Ook beweert de Chinese Commercial Times dat er een Apple TV verschijnt in de eerst helft van 2013. In het verleden hebben we vaker geruchten gehoord over een eigen TV toestel van Apple. Verdere details blijven echter onduidelijk.

via MacRumors