Met de komst van Apple’s eigen kaartendienst hebben een aantal mensen bij Apple ontslag gekregen. De Apple Maps die als vervangingen van de Google Maps in iOS 6 is geïntegreerd heeft een hoop gebruikers teleurgesteld. Eddy Cue die zich momenteel bezig houdt met de  iTunes Store, App Store, iBookstore en iCloud heeft sinds vorig maand ook de diensten als Siri en Apple Maps onder zijn hoede genomen.

Het laatst genoemde twee diensten neemt Cue onder handen nadat zijn voorgangers mislukte om aan de hoge verwachtingen van gebruikers te voldoen. Eddy Cue zou al bezig zijn met het winnen van externe advies. Cue zou onder andere contact hebben gelegd met het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom.

Eddy Cue zou ook nog eens van plan zijn om een geheel nieuwe team te creeren voor de Apple Maps dienst.