Techcrunch heeft ontdekt dat Facebook een interne campagne heeft gestart om werknemers aan te sporen om over te stappen op Android smartphones. Momenteel hebben veel te veel medewerkers van Facebook een iPhone. Hierdoor loopt Facebook bugs in de Android versie van Facebook mis.

Facebook heeft posters in het hoofdkantoor opgehangen waarop de tekst “Switch Today” te zien is. Op de posters zijn ook grafieken te zien, waarop te zien is dat er meer Android smartphones worden verkocht dan iPhone’s.

Facebook gaf in het verleden iPhone’s weg aan zijn werknemers. Op dit moment kunnen medewerkers kiezen uit een Android smartphone of een iPhone.

Nieuwe versies van de Facebook app worden eerst getest door werknemers. Hiervoor wordt standaard een speciale ‘rage shake’-functie ingebouwd. Bij het ontdekken van een bug dient de beta tester zijn smartphone te schudden om een bug rapport te maken. De details over de status van de app en de smartphone worden dan verstuurd naar de ontwikkelaars.

Momenteel zouden er onvoldoende Facebook medewerkers gebruik maken van Android toestellen. Met de Switch Today campagne wilt Facebook medewerkers overhalen om een Android smartphone te kiezen zodat ze de Android versie van de Facebook app bug vrije en door kunnen ontwikkelen.