Gene Munster een analist van Piper Jaffray die we kennen van Apple TV geruchten komt nu met nieuwe voorspellingen. Volgens Munster zou Apple over twee jaar een goedkoper Phone model uitbrengen. Dit zou volgens Munster te maken hebben met het kleine marktaandeel van Apple in onder andere landen als Rusland, India, Brazilië en China. Momenteel verkoopt Apple enkel high-end smartphone’s. De oudere modellen als de iPhone 3GS en iPhone 4 worden tegen een gereduceerde prijs aangeboden in diverse landen.

Wie geen geld heeft om een losse iPhone te kopen en toch graag een iPhone willen hebben dienen een abonnement aan te schaffen. Een iPhone in combinatie met een abonnement kom je meestal toch duurder uit. Sommige mensen willen helemaal niet aan een langdurige verbintenis vast zitten. Voor deze personen zit er niks anders op dan te overstappen naar een goedkoper Android model. Android fabrikanten maken daarin tegen wel meerdere smartphone’s in verschillende prijsklassen. In China heeft Android zelfs een marktaandeel van ruim 90 procent.

Als Apple zich niet gaat focussen op een goedkoper iPhone model zal het nog veel meer terrein gaan verliezen aan Android. Niet elke land heeft tenslotte een goed economie en evenveel te besteden.

via iDB