The Wall Street Journal meldt op basis van een anonieme bron dat Google Maps voor de iPhone en iPad bijna klaar is.Google zou inmiddels al een testversie van de iOS-app aan een select aantal mensen hebben gegeven.  Na de testfase zou Google nog een wat dingen willen aanpassen en verbeteren aan de Google Maps app. Wanneer Google de nieuwe Google Maps app bij Apple gaat indienen is nog niet bekend. We hopen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurd.

In het verleden werd Google Maps standaard meegeleverd in de iPhone en iPad. Sinds de komst van iOS 6 heeft Apple meerdere diensten van Google verwijderd uit de standaard iOS apps. Zo behoort de YouTube app ook niet meer tot de standaard iOS apps.

De oude Google Maps app voor iOS werd door Apple en Google samen ontwikkeld. Hierdoor moest Google zelf een totaal nieuwe app ontwikkelen. In de nieuwe Google Maps app zou onder meer aandacht besteed zijn aan navigatie. Verdere nieuwe functies zijn nog niet bekend, zodra we meer weten zullen we u op iPhonemania op de hoogte houden.

via WJS