iPhone hacker en jailbreaker @MuscleNerd heeft zijn gloednieuwe iPad mini binnen 24 uur gejailbreakt. Zoals we weten is de iPad mini pas sinds vrijdag 2 november verkrijgbaar in een aantal landen. Op Twitter heeft MuscleNerd een foto geplaatst van de root van de nieuwe iPad mini.

MuscleNerd heeft zijn iPad mini gejailbreakt op dezelfde werkwijze als Chpwn. Eerde was het Chpwn al gelukt om zijn iPhone 5 te jailbreaken. Zoals u wellicht zult weten is de toegepaste methode van Chpwn een failbreak. Dit term wordt gebruikt voor jailbreaks die niet vrij kunnen gegeven worden aan het grote publiek.

Het goede nieuws is wel dat er hard gewerkt wordt voor een Jailbreak voor de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini en de iPod touch 5G. De jailbreakers beschikken ook nog eens over meerdere exploits voor iOS 6. Het zal dus niet meer zolang duren.

Er is op dit moment wel een Tethered Jailbreak voor de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G op iOS 6 en er is zelfs ook Tethered Jailbreak op iOS 6.0.1.