Met de komst van de iPhone 5 schiet het marktaandeel van Apple op de smartphonemarkt weer omhoog. In de VS is momenteel één op de twee verkochte smartphones namelijk een iPhone. Om precies te zijn heeft Apple een marktaandeel van 48,1 procent in de VS.

Uit een analyse van onderzoeksbureau Kantar Worldpanel was de afgelopen drie maanden 48,1% van alle smartphone verkopen in de VS een iPhone. 46,7 procent van de Amerikanen kocht een Android smartphone en de resterende 5,2 procent koos voor een BlackBerry, Windows Phone of een Symbian toestel.

In Europa is het wel een ander geval. Het marktaandeel van de iPhone blijft met 21,2 procent nagenoeg gelijk aan dezelfde periode als vorig jaar. Android verkopen daarin tegen groeien verder uit en pakken zo’n 63,9 procent marktaandeel in de grootste 5 Europese landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.