Apple heeft zojuist de nieuwste versie van zijn populaire muziekprogramma iTunes uitgebracht. iTunes 11 werd in september tijdens het iPhone 5 evenement aangekondigd en zou in het eerste instantie eind oktober uitgebracht worden. Echter was dit niet haalbaar voor Apple en kregen we eind oktober te horen dat er meerdere bugs in iTunes 11 waren aangetroffen en dat de nieuwste versie van iTunes eind november uitgebracht zou worden.

Vanmorgen melde the Wall Street Journal al dat we vandaag de nieuwe iTunes 11 konden verwachten. WSJ had dus gelijk, Apple heeft zojuist iTunes 11 beschikbaar gesteld voor Windows en Mac gebruikers. Het kan wel even duren voordat je de update van de nieuwe iTunes versie daadwerkelijk kan zien.

Apple heeft de nieuwe versie van iTunes een nieuwe design gegeven, nieuwe bibliotheekweergaven en een vernieuwde iTunes Store. Naast deze vernieuwingen heeft iTunes 11 ook een hoop nieuwe functies erbij gekregen, zoals iCloud-synchronisatie tussen je iOS-apparaten, een nieuwe indeling van je mediabestanden en een nieuwe en flexibelere minispeler.

Mac gebruikers kunnen iTunes 11 downloaden via de Software-update en Windows gebruikers kunnen via de website van Apple de nieuwe iTunes 11 downloaden.