Het was eerder al mogelijk om de iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch 4G te jailbreaken op iOS 6.0 en iOS 6.0.1 met Redsn0w. iPhone hacker en jailbreaker ih8sn0w heeft zijn populaire jailbreak tool Sn0wbreeze een update gegeven naar versie 2.9.7. De bijgewerkte versie van Sn0wbreeze maakt het mogelijk om uw iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch 4G te voorzien van een tethered jailbreak op iOS 6 en iOS 6.0.1.

Sn0wbreeze is enkel te gebruiken in combinatie met een Windows computer. Mac gebruikers kunnen Redsn0w gebruiken om hun iPhone of iPod touch te voorzien van een jailbreak.

Voor degenen die met Sn0wbreeze willen jailbreaken hebben we een handige handleiding gemaakt. Let op! Met Sn0wbreeze 2.9.7 kunt u enkel de iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch 4G voorzien van een tethered jailbreak. Een Tethered Jailbreak houdt in dat de iDevice telkens wanneer deze opnieuw wordt opgestart aan een computer moet worden verbonden.

Stap 1: Download Sn0wbreeze 2.9.7 via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Stap 2: Download iOS 6 of iOS 6.0.1 (Afhankelijk welke iOS versie u wilt jailbreaken) via onze Download iOS Firmware pagina.

Stap 3: Pak de sn0wbreeze-v2.9.7.zip uit, klik rechtermuisknop op sn0wbreeze-v2.9.7.exe en kies als administrator uitvoeren.

Stap 4: U krijgt nu een melding druk op OK. U zult nu de onderstaande afbeelding zien. Klik op het blauwe pijl om verder te gaan.

Stap 5: Nu dient u de iOS versie die u wilt jailbreaken te selecteren. Browse naar de iPSW bestand die u bij stap 2 heeft gedownload. U zult nu de melding krijgen dat het bestand geverifieerd is. Klik nu op volgende.

Stap 6: Klik op Simple Mode. Er verschijnt nu een melding om uw iPhone te activeren, selecteer Yes om door te gaan. Sn0wbreeze zal nu een custom/aangepaste iPSW bestand voor u aanmaken. Deze wordt op uw bureaublad opgeslagen. Het aanmaken van een custom firmware bestand neemt enige tijd in beslag, wacht er geduldig op.

Stap 7: Zodra Sn0wbreeze klaar is met het aanmaken van de custom iPSW bestand krijgt u hiervan een melding. U dient nu uw iPhone of iPod touch in DFU mode te plaatsen. Volg de stappen in Sn0wbreeze op. Zodra u alle stappen heeft verricht zal uw iPhone of iPod touch een zwart scherm krijgen.

Stap 8: Start nu iTunes op. iTunes zal uw apparaat in herstelmodus aantreffen. Houdt SHIFT knop op uw toetsenbord ingedrukt en klik op Herstellen/Restore. Selecteer nu de custom/aangepaste iPSW bestand dat door Sn0wbreeze is aangemaakt.

Stap 9: iTunes zal nu uw iPhone of iPod touch zal herstellen, alleen deze keer ziet u een sneeuwvlok icon op uw scherm.

Stap 10: Zodra het herstellen voltooid is zal Cydia op uw beginscherm verschijnen. Aangezien dit een tethered jailbreak is zult u nog geen gebruik kunnen maken van Cydia. U dient eerst nog een Tethered Boot te verrichten.

Stap 11: Plaats uw iPhone of iPod touch nogmaals in DFU mode.

Stap 12: Open de iBooty map op het bureaublad en start iBooty op.

Stap 13: Selecteer uw apparaat in het drop down menu, en klik op Start. iBooty zal uw apparaat nu een Tethered Boot geven, zodat Cydia bruikbaar kan zijn wanneer het opgestart is.

Zodra u iPhone of iPod touch opgestart is kunt u gebruik maken van Cydia. Veel plezier ermee!

 • peter dirkx

  is er nog geen jailbreak voor de 4s met ios 6.0.1. tethered of untethered

  • Helaas is er nog geen jailbreak voor de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini en de iPod touch 5G op iOS 6 en iOS 6.0.1

 • peter dirkx

  waarom staat er een jailbreak checker op deze site die zegt dat je de handleiding kunt downloaden tegen betaling?

 • Jason

  Als je goed kijkt staat dat onder de advertentie kolom. Hoort niet bij de website.

  • peter dirkx

   ik kan wel lezen maar ik vraag mij af wie dat geld krijgt als je besluit om de handleiding te downloaden tegen betaling. dit is dus puur geldklopperij en er zullen best veel domme mensen zijn die dit toch willen proberen.

   • Zoals u kunt zien bieden we op iPhonemania alle jailbreak handleiding plus de bij behorende software gratis aan. Er bestaan natuurlijk ook andere websites die er wat aan willen verdienen.

    De adverteerder is drie keer erop aangesproken om een banner aan te leveren in plaats van de huidige iframe. De gene heeft er helaas niet op gereageerd, bij deze heb ik zelf de iframe in een banner gewijzigd en door gelinkt naar de website waar die hoort.

 • Wouter

  Beste, Mischien een domme vraag maar ik kom niet verder dan stap 5 (Nu dient u de iOS versie die u wilt jailbreaken te selecteren. Browse naar de iPSW bestand die u bij stap 2 heeft gedownload.)Ik heb de iOS van mijn iphone gedowld via de link-> iPhone 4 (GSM): 6.0.1, en deze ook uitgepakt maar als ik via Sn0wbreeze de ispw opzoek staat deze nergens in de map die ik heb uitgepakt. Heeft iemand een tip?

  • Beste Wouter,

   Download de gewenste iOS versie via hier: Download iOS Firmware. Als de gedownloade iOS versie .zip als bestandtype heeft dient u deze te wijzigen in .IPSW

   U moet het dus niet uitpakken.

 • kevin

  Hij heeft alles gedaan, maar bij het restore met die nieuwe sn0wbreeze ispw geeft hij steeds een foutmelding. nu nr 1600, net 1604. Hoe kan dit?
  ook kan mijn ipod niet aan maar krijg ik dat met itunes.
  verder ging alles goed

 • richard

  als ik em wil herstellen met shift ingedrukt houden krijg ik en error 1700 hoort dat??

  • Error 1700 heeft iets met muziek te maken. Je moet niks terug syncen tijdens het herstellen. Vink eerst even alle apps, muziek etc uit.

 • Jessica

  Ik blijf maar foutmelding 3194 krijgen. Wat kan ik hier aan doen?

 • Marieke

  Status en hoop dat iemand mij kan helpen: heb de iphone aangesloten op iTunes. Lukt niet iedere keer maar iTunes herkende de iphone op enig moment en gaf aan een iphone in herstelmodus te hebben gevonden en die dus hersteld moet worden. Ik ben echter afhankelijk van een unlock (officiële provider spain orange…) en wil mijn baseband dus ook niet upgraden (01.59.00). Wat nu te doen? Kam dus niets met de telefoon, heb geen Tiny umbrella gebruikt om de shsh op te slaan, deze stonden echter wel in Cydia. Wil dus graag herstellen maar met behoud van baseband en dus niet naar iOS 6.0 omdat hier nog geen untethered jailbreak voor is. Kan iemand mij helpen want dit gaat mij wat te boven… Kan ik het doen bovenstaand proces dus downloaden iOS 5.1.1 en redsnow en dan op die manier proberen? Of zou het 3 x fout intoetsen van de code door mijn dochter er al voor gezorgd hebben dat de iphone gewist is en ik dus Cydia ook niet meer heb inclusief de shsh blobs? Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen want kan nu helemaal niet. Het lukt me trouwens ook niet altijd dat iTunes de iphone herkent. Daarvoor moet ik eerst aantal keren telefoon opnieuw aan en uit zetten

  Hopelijk is het een beetje duidelijk verhaal…

  Alvast bedankt.

  En daarnaast: welke iOS 5.1.1 moet ik hebben? Er staan er meerdere? Maakt het nog wat uit dat telefoon oorspronkelijk spain orange als provider heeft?

  • Cydia slaat de SHSH blobs niet op je iPhone. Dus die raak je nooit kwijt.

   Je moet met Redsn0w een custom iOS 5.1.1 iPSW bestand aanmaken, in Redsn0w kan je aangeven dat je de Baseband wilt behouden. Redsn0w zal dan een aangepast iOS 5.1.1 aanmaken voor je iPhone, die moet je dan via iTunes herstellen. Daarna kan je weer ultrasn0w installeren.

   Het probleem is na de herstelproces, je iPhone moet opnieuw geactiveerd worden, en om dat te kunnen doen heb je een Orange simkaart van Spanje nodig.

 • GAMEBOY1754

  ik krijg steeds foutmelding 1600

 • stroopwafel163

  Ik heb het geprobeerd maar alles ging goed tot het herstellen via itunes, hier kreeg ik een foutmelding en nu zit mijn iphone vast op een itunes logo en usb kabel. Hoe krijg ik hem hier uit, hij reageert niet meer op itunes.

  • Je kan de iPhone uit recovery mode kicken.

   Download TinyUmbrella, start het op en sluit je iPhone aan op de computer.

   Zodra TinyUmbrella je iPhone herkent zie je rechts bovenin Exit Recovery. Klik daarop en je iPhone is weer normaal.

   • stroopwafel163

    heb het gedownload maar ik kan alleen fix recovery aanklikken

    • stroopwafel163

     Laat maar hij doet het al, bedankt voor de snelle hulp!!

 • Lisette

  Ik heb de IPSW op mijn bureaublad opgeslagen, maar als ik hem wil selecteren in Sn0wbreeze laat hij hem niet zien. Doe ik iets fout?

  • Lisette

   never mind, heb al een oplossing gevonden. ben echter tegen een nieuw probleem aangelopen: sn0wbreeze zegt dat er een customized ispw en ibooty op mijn bureaublad is gezet, maar het staat er niet :/

 • Ammon

  Vlekkeloos gegaan verkies deze jailbreak boven die van redsnow!!