9to5Mac heeft van zijn betrouwbare bronnen te horen gekregen dat er in de testversies van OS X 10.9 verwijzingen zijn naar Siri en de nieuwe kaarten dienst van Apple. De populaire digitale assistent Siri die we kennen van de iPhone en iPad zou op een soortgelijke wijze spraak opdrachten kunnen uitvoeren. Mac ontwikkelaars kunnen met de komst van Apple Maps naar OS X 10.9 voortaan gebruik maken van Apple’s kaarten dienst in hun apps.

Apple zou gelijktijdig begonnen zijn met de ontwikkelingen van OS X 10.8 Mountain Lion en OS X 10.9. Beide Mac OS X besturingssystemen zouden vooral gericht zijn op een nauwe integratie met iOS, de mobiele besturingssysteem van Apple.

In OS X 10.8 Mountain Lion zien we al de eerst integraties van iOS terug. Zo zien we het Berichtencentrum, AirPlay, Game Center, Herinneringen, Notities en enkele iCloud-functies hun entree maken.

via 9to5mac