Dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe OS X besturingssysteem is vanzelfsprekend. Begin november kregen al een aantal website’s waaronder 9to5mac bezoek van een computer waar Apple’s nieuwe OS X 10.9 besturingssysteem erop was geïnstalleerd. Gisteren hadden we ook nog een artikel over de volgende generatie OS X.

De betrouwbare website 9to5mac had van een betrouwbare bron te horen gekregen dat OS X 10.9 wellicht de populaire digitale assistent Siri en Apple Maps krijgt. De Apple Maps is de vervanger van Google Maps waar Apple sinds iOS 6 afscheid van heeft genomen. Mac ontwikkelaars kunnen met de komst van Apple Maps naar OS X 10.9 voortaan gebruik maken van Apple’s kaarten dienst in hun apps.

 Wat we allemaal aan nieuwe features kunnen verwachten in OS X 10.9 is niet bekend. Maar als we de gerucht van AppleScoop mogen geloven zal OS X 10.9 de naam Lynx krijgen. Bronnen van AppleScoop beweren het te hebben gezien in documenten in het hoofdkantoor van Apple.

We zullen er volgende jaar wel achter komen tijdens de WWDC 2013.