Apple heeft zojuist bekend gemaakt dat er afgelopen weekend meer dan drie miljoen iPad 4 en iPad mini’s verkocht zijn. De verkoop van de iPad mini en de vierde generatie iPad (iPad 4) was afgelopen vrijdag van start gegaan. Vrijwel alle winkeliers waren door hun iPad mini voorraad heen.

Het oude verkooprecord van de iPad 3 met anderhalf miljoen exemplaren is hier mee verdubbeld. Het is wel heel erg bijzonder dat er zoveel iPad’s in één weekend zijn verkocht. Over het algemeen waren er geen lange rijen voor de winkels. Sommige winkels hebben zelfs nog nieuwe iPad’s op voorraad.

De iPad mini en de iPad 4 zijn op dit moment nog enkel verkrijgbaar in een Wi-Fi only versie. De verkochte 3 miljoen iPad exemplaren zijn dan ook alleen Wi-Fi only modellen. De Wi-Fi + 4G modellen zullen eind november beschikbaar zijn.