De iPhone 5 is één van high-end smartphone waar miljoenen van zijn geproduceerd. Het is hierdoor dus wel zo logisch dat er af en toe wat mis kan gaan. Iets wat vaak voor komt is dat je een dode pixel in je scherm kan aantreffen. Een dode pixel is een pixel die niet meer goed functioneert. Al lijkt het niet een heel groot probleem maar als je smartphone nieuw is zal het vast niet leuk zijn steeds naar een klein puntje aan te kijken. Er zijn wel een aantal dingen die je kan doen.

Als u de iPhone 5 via een provider hebt aangeschaft en de defecte pixel is binnen 10 dagen ontstaan is het raadzaam om direct contact te leggen met uw provider. U vertelt aan uw telecom provider dat er een dode pixel is ontstaan, binnen de 10 dagen doen ze niet moeilijk en wordt uw iPhone 5 omgeruild voor een nieuwe iPhone.

Als u de iPhone 5 langer als 10 dagen in uw bezit heeft kunt u beroep doen op de Apple garantie. Hiervoor dien je naar de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam te gaan. Ze u helpen heel vriendelijk, erkennen het probleem en na een afspraak gemaakt te hebben met Genius Bar, wat trouwens ook me de Apple Store app gedaan kan worden kan je iPhone 5 worden omgeruild voor een gerecyclede iPhone 5. Schrik hier niet van het zijn gewoon perfect werkende iPhone’s.

Hier zie je een screenshot van de app van Apple Store, zo kan je een afspraak maken bij de Genius Bar. (Stores > Nederland > Amsterdam > Genius Bar > iPhone > en dan kies je tijd en datum.)

 

 • Mike

  In mijn omgeving heb ik niemand met een defecte iPhone 5 gezien. Iedereen is er erg tevreden mee. Wel klote als je pas een dure toestel koopt en deze ellende mee moet maken.

  • karakiller78

   Het is mij overkomen, wel jammer maarja.

 • En tevreden met je gerecyclede iPhone 5?

  • karakiller78

   Ja, het is beter dan de oude en het is gewoon nieuw dus ik ben helemaal tevreden.