Enkele dagen geleden circuleerde geruchten op het internet dat Samsung de processor prijzen van de iPhone en iPad met 20 procent had verhoogd. Volgens de gerucht zou Apple ingestemd hebben met de 20 procent prijs verhoging. Zoals we weten is Samsung al een lange tijd hoofdleverancier van Apple voor de processors in iOS-apparaten.

Een medewerker van Samsung die graag anoniem wil blijven heeft tegenover de Zuid-Koreaanse krant The Hankyoreh vertelt dat de prijs verhoging van 20 procent voor iPhone- en iPad-processoren onzin is. Volgens de medewerker zijn de prijzen van processoren aan het begin van het jaar nog vastgelegd en kan hierdoor niet zomaar veranderen.

Door een eventuele prijs verhoging van hardware zouden de productie kosten omhoog gaan en dit betekent vanzelfsprekend dat de consument hiervoor moet gaan betalen. De  iPhone en iPad zijn al vrij duur vergeleken met de concurrentie.