De Nederlandse iPhone blog iPhoneclub heeft op de website van Apple een nieuwe vacature ontdekt dat naar een Nederlandse versie van de populaire Siri assistent verwijst. Apple zou opzoek zijn naar een aantal stagiaires die voor zes maanden aan het werk kunnen bij het Cloud Service Engerineering-team. De stagiaires zullen gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van Siri.

Apple is opzoek naar stagiaires die vloeiend Nederlands, Arabisch, Chinees, Deens, Fins, Frans, Koreaans, Noors en Zweeds kunnen spreken. Apple wil dus Siri uitbreiden in meerdere talen. Siri werd voor het eerst in oktober 2011 in de iPhone 4S verwerkt. Momenteel beschikken de volgende iDevices ook over Siri: iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPhone 5 en iPod touch 5G.

Siri spreekt op dit moment acht talen: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans en Spaans. Aan deze lijst zou er zo’n zes talen erbij komen. Wanneer we de nieuwe update van talen kunnen verwachten is nog niet bekend. We verwachten dat het rond het voorjaar van 2013 of misschien zelfs later zal plaats vinden.