Apple heeft zojuist de derde beta versie van iOS 6.1 vrijgegeven aan developers. De nieuwe iOS 6.1 beta 3 kunnen ontwikkelaars installeren op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPod touch 4G en iPod touch 5G. Ontwikkelaars kunnen de nieuwe beta versie downloaden en installeren door te navigeren naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Momenteen weten we helaas nog niet welke nieuwe functies iOS 6.1 beta 3 met zich mee heeft gebracht. We zullen nog even moeten afwachten tot de ontwikkelaars meer informatie over deze nieuwe beta versie vrijgeven.

In de eerdere beta versie’s van iOS 6.1 zagen we een aantal kleine veranderingen. Zo waren de muziek knoppen op het lockscreen veranderd, het is nu ook wat duidelijker hoe je een probleem in de Apple Maps app kunt aankaarten, Passbook heeft voortaan een standaardkaart die je uitlegt wat je allemaal met de Passbook app kunt doen en applicaties die geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe iOS 6.1 kunnen gebruik maken van de Apple Maps in hun apps.

iOS beta versie’s worden enkel vrijgegeven aan ontwikkelaars, normale gebruikers kunnen helaas de iOS beta versie’s niet installeren.