Apple heeft de vierde bèta versie van iOS 6.1 vrijgegeven aan ontwikkelaars. De iOS 6.1 bèta 4 kan enkel door ontwikkelaars geïnstalleerd worden op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPod touch 4G en iPod touch 5G. Ontwikkelaars kunnen de nieuwe beta versie downloaden en installeren door te navigeren naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

iOS 6.1 beta 4

Momenteel weten we helaas nog niet welke nieuwe functies iOS 6.1 bèta 4 met zich mee heeft gebracht. We zullen nog even moeten afwachten tot de ontwikkelaars meer informatie over deze nieuwe bèta versie vrijgeven.

In de eerdere bèta versie’s van iOS 6.1 zagen we een aantal kleine veranderingen. Zo waren de muziek knoppen op het lockscreen veranderd, het is nu ook wat duidelijker hoe je een probleem in de Apple Maps app kunt aankaarten, Passbook heeft voortaan een standaardkaart die je uitlegt wat je allemaal met de Passbook app kunt doen en applicaties die geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe iOS 6.1 kunnen gebruik maken van de Apple Maps in hun apps.

iOS bèta versie’s worden enkel vrijgegeven aan ontwikkelaars zodat ze alvast hun apps kunnen testen en optimaliseren voor de nieuwe iOS versie. Normale gebruikers kunnen helaas de iOS bèta versie’s niet installeren.