Eerder deze maand hoorde van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dat Apple momenteel een aantal ontwerpen test voor zijn Apple TV-toestel. Apple zou momenteel verschillende ontwerpen voor een hoge resolutie televisie testen. Hon Hai (moederbedrijf van Foxconn) en televisiefabrikant Sharp zouden bij het ontwerp proces betrokken zijn. Toen werd nog niet verwezen naar een lanceerdatum.

Apple HDTV

Een anonieme bron binnen Hon Hai heeft tegenover Focus Taiwan vertelt dat de Apple televisie momenteel nog in een vroeg stadium bevindt en nog volop getest wordt. Hierdoor zal hij waarschijnlijk niet in het jaar 2013 verschijnen. De bron meldt ook dat het kans klein is dat Sharp als beeldscherm leverancier wordt gekozen door Apple. Apple zou momenteel nog opzoek zijn naar andere beeldscherm leverancier die ook 46 en 55-inch schermen produceren.

Hoe en wat de nieuwe Apple televisie allemaal kan is nog niet bekend. We zullen nog even geduld moeten hebben.