De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldt op basis van anonieme bronnen bij leveranciers dat Apple momenteel een aantal ontwerpen test voor zijn Apple TV-toestel. Apple zou momenteel verschillende ontwerpen voor een hoge resolutie televisie testen. Hon Hai (moederbedrijf van Foxconn) en televisiefabrikant Sharp zouden bij het ontwerp proces betrokken zijn.

Apple iTV

Dat Apple bezig is met een eigen televisie toestel is niet iets nieuws. Er gaan al tijden geruchten over een Apple TV-toestel. De overleden CEO, Steve Jobs liet in zijn biografie weten dat hij eindelijk het geheim had gevonden om een betere televisie te maken en dat hij de televisie markt zou willen veroveren.

De anonieme bronnen van WSJ stellen dat Apple al enkele jaren bezig is geweest met het testen van verschillende Apple televisie prototypes. Over de recente testen zeggen zij: “Het is nog geen officieel project en het bevindt zich nog in de testfase.”

Wanneer we de Apple televisie-toestel kunnen verwachten is nog niet bekend.