Dit zal vast wel bekend in de oren van Apple TV gebruikers klinken. U wilt een WiFi wachtwoord invoeren of iets zoeken met uw Apple TV maar het invoeren van de tekst met een afstandbediening neemt veel tijd en erg onhandig. Gelukkig is er een oplossing opkomst.

Apple heeft een Bluetooth chip in de derde generatie Apple TV ingebouwd, maar tot heden werd deze niet gebruikt. In de nieuwe beta versie van het besturingssysteem van de Apple TV heeft Apple de Bluetooth functionaliteit geactiveerd. Hierdoor zou het mogelijk zijn om een Bluetooth toetsenbord aan te sluiten op uw Apple TV waarmee u makkelijker tekst in kunt invoeren. Zo hoeft u dus niet met de afstandbediening letter voor letter te gaan kloten.

Momenteel kunnen iPad, iPhone en iPod touch gebruikers via de schermtoetsenbord met de Remote-app teksten invoeren. Wanneer Apple de nieuwe update uit gaat brengen is nog niet bekend.

via 9to5mac