Heb je de nieuwe iOS 6.0.1 geïnstalleerd op je iPhone 3GS, iPhone 4 of iPod Touch 4G en je zou graag willen downgraden naar iOS 5.1.1 of lager? Dan hoef je niet verder te zoeken! Door de onderstaande downgrade handleiding te volgen kan je eenvoudig je iPhone 3GS, iPhone 4 of iPod Touch 4G downgraden. Het voordeel van het downgraden naar een lagere iOS-versie is dat je onder andere gebruik kan maken van de untethered jailbreak optie. Zo kan je bijvoorbeeld van iOS 6.0.1 of iOS 6.0 downgraden naar iOS 5.1.1 en dan een Untethered Jailbreak uitvoeren met Abinthe op iOS 5.1.1.

Om gebruik te kunnen maken van deze downgrade handleiding dient u over de SHSH blobs van iOS 5.1.1 te beschikken! Apple is sinds de komst van iOS 6 gestopt met het ondertekenen van iOS 5.1.1, dus je kan niet op het officiële manier downgraden naar een oudere iOS-versie.

iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G gebruikers kunnen een tethered jailbreak op iOS 6 en iOS 6.0.1 uitvoeren. Volg de volgende handleiding als u liever uw iPhone of iPod touch op iOS 6 of iOS 6.0.1 wilt jailbreaken:

Om te kunnen downgraden zullen we gebruik maken van de SHSH Stitching functie van Redsn0w. Deze functie combineert de iOS 5.1.1 iPSW bestand met de bijbehorende SHSH blobs om te kunnen downgraden. Als u op iOS 5.1.1 uw iPhone of iPod Touch had gejailbreakt heeft Cydia waarschijnlijk al de SHSH blobs automatisch opgeslagen. Of als u het handmatig hebt opgeslagen kunt u ook downgraden.

Laten we maar beginnen met de Downgrade iOS 6.0.1 naar iOS 5.1.1 handleiding.

Stap 1: Download Redsn0w 0.9.14b2 via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Stap 2: Download iOS 5.1.1 via onze Download iOS Firmware pagina.

Stap 3: Zoek nu uw SHSH blobs van iOS 5.1.1 op en plaats deze in dezelfde map als de iOS 5.1.1 IPSW bestand. Als Cydia over uw SHSH blobs beschikt ga dan verder naar stap 4.

Stap 4: Plaats nu uw iPhone of iPod Touch met iOS 6.0.1 in DFU mode.

Stap 5: Start Redsn0w op en ga naar Extras > SHSH blobs > Stitch.

Stap 6: Klik nu op IPSW en selecteer de iOS 5.1.1 bestand.

Stap 7: Als Cydia over uw SHSH blobs beschikt klik dan op Cydia. Als u de SHSH blobs lokaal opgeslagen heeft klik dan op Local en selecteer de SHSH blobs van iOS 5.1.1.

Stap 8: Redsn0w zal nu de IPSW bestand en de SHSH blobs nu samen voegen tot een custom firmware bestand. Je zult dan hierna in staat zijn om met deze firmware bestand te downgraden.

Stap 9: Ga nu in Redsn0w een pagina’s terug en klik op Pwned DFU. Dit zal uw iPhone of iPod Touch in Pwned DFU zetten zodat u via iTunes kunt downgranden met behulp van de custom firmware die u in de vorige stap heeft aangemaakt.

Stap 10: Start nu iTunes op. iTunes zal nu uw apparaat detecteren in de herstelmodus. Houd nu de Option knop ingedrukt en klip op Herstellen en selecteer vervolgens naar de custom firmware bestand dat u in stap 8 heeft aangemaakt.

Stap 11: iTunes zal nu uw iPhone of iPod Touch herstellen naar iOS 5.1.1. Het kan zijn dat u een -1 foutmelding krijgt, dit is normaal maak u zich geen zorgen.

Stap 12: Start nu Redsn0w op en klik op Extras > Recovery fix.

Stap 13: Plaats uw apparaat nogmaals in DFU mode, en de Recovery Fix zal nu de rest doen.

Stap 14: Als de Recovery fix voltooid is zal uw iPhone of iPod Touch met succes gedowngrade zijn naar iOS 5.1.1.

  • quinty

    Hee, laatst heb ik iOS 6.0.1 gedownload. Een grote vergissing dus. Dus ik als hier dat je kon downgraden naar iOS 5. Ik weet alleen niet of ik een ‘SHSH blobs’ heb of niet. Ik heb m’n iPod touch 4G nog nooit gejailbreakt.
    Weet iemand dat waar je dat kunt zien?

  • hans

    kan je niet gwn met itunes shift+restore kies ios 5.1.1 en dan gwn restore waarom werkt dat dan niet kan je dan niet jailbreaken ofzo