De Google Maps app verdween uit de standaard iOS-apps met de komst van iOS 6. Apple had zijn eigen kaartendienst Apple Maps als vervanging van de Google Maps app uitgebracht. Apple heeft heel veel kritiek gekregen op zijn kaartendienst, dit heeft zelfs ervoor gezorgd dat Apple een aantal medewerkers heeft ontslagen die verantwoordelijk waren voor de Apple Maps.

Google Maps voor iPhone

De Google Maps is eindelijk beschikbaar als losse app in de App Store. Momenteel is de Google Maps app niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar we nemen aan dat Google binnenkort wel een update uit gaat brengen.

Met de Google Maps kan je net als voorheen Street View bekijken, locaties opzoeken en OV-informatie. Google bood de route navigatie functie voorheen alleen aan in de Android app versie, de iOS versie heeft vanaf heden ook deze navigatie functie.

Download Google Maps via App Store (Gratis)