Installous gebruikers zullen het vast wel hebben gemerkt dat Installous niet meer werkt. Dit komt door dat Hackulous de firma achter Installous gestopt is met het aanbieden van de populaire jailbreak app Installous, AppSync en de website AppTrackr. Wat de echte reden hiervan is, is momenteel nog onduidelijk.

Installous 5

Zoals we weten maken miljoenen gebruikers met een gejailbreakte iPhone, iPad of iPod touch gebruik van Installous waarmee ze gratis apps en games kunnen installeren voor dat ze een app kopen. Het is momenteel ook niet bekend waarom Hackulous alles uit de lucht heeft gehaald, misschien onder de druk van antipiraterij-organisaties en Apple? We zullen het niet weten.

Hackulous geeft het volgende aan:

We are very sad to announce that Hackulous is shutting down. After many years, our community has become stagnant and our forums are a bit of a ghost town. It has become difficult to keep them online and well-moderated, despite the devotion of our staff. We’re incredibly thankful for the support we’ve had over the years and hope that new, greater communities blossom out of our absence.

With lots of love,
Hackulous Team

UPDATE: Opzoek naar een Installous alternatief? Dan kan je onder andere Zeusmos, AppCake en vShare uit proberen, deze jailbreak apps hebben ook een heel groot aanbod aan apps en games.

  • Tim

    Heel zonde dit ik gebruik Installous al jaren 🙁