Enkele dagen geleden had Apple een nieuwe iOS update uitgebracht voor de tweede en de derde generatie Apple TV. Sommige Apple TV gebruikers die graag naar de nieuwe iOS 5.1.1 wilde updaten kregen installatie problemen. Dit probleem zou veroorzaakt worden door de Ethernet-aansluiting.

Als u dit probleem ook ondervindt en u wilt ook graag uw Apple TV updaten naar iOS 5.1.1 kunt u simpel weg alleen de Ethernet-kabel eruit halen van uw Apple TV. Vervolgens maakt u verbinding met uw WiFi netwerk, nu zou de update wel moeten werken.

Het kan ook zijn dat het updaten van uw Apple TV met de Ethernet-kabel op het verkeerde moment is gaan mislukken en dat uw Apple TV helemaal niet meer opstart. Dit probleem kunt u verhelpen door uw Apple TV met een micro USB kabel aan te sluiten op uw computer en vervolgens via iTunes herstellen.