Volgens een bron van het betrouwbare Japanse website MacOtakara komt er in maart 2013 een iPad 5 en een iPad mini met Retina scherm. Over het algemeen doet Apple er een jaar over om een nieuwe generatie iPad uit te brengen. Als de geruchten van het Japanse blog kloppen dan komt Apple al na vijf maanden met een nieuwe iPad model.

iPad 5

De iPad 5 zal net als zijn voorgangers een 9,7-inch scherm hebben maar zal qua design meer op de iPad mini moeten lijken. Dit houdt in dat de iPad 5 veel dunner, lichter en sneller zal zijn dan de iPad 4. De vijfde generatie iPad zou 4 millimeter minder lang, 17 millimeter minder breed en 2 millimeter minder dik worden. Verdere technische specificaties van de iPad 5 worden niet genoemd.

Naast een nieuwe iPad 5 zou Apple ook de iPad mini voorzien van een upgrade. Zo zal de iPad mini een Retina scherm en een A6X-processor krijgen die we terug kunnen vinden in de iPad 4. De schermformaat van de vernieuwde iPad mini blijft hetzelfde als zijn voorganger op 7,9-inch.

  • Leo Klee

    iPad 5 “you’re mine”

  • frank

    ipad mini retina gewoon met resolutie ipad 3/4 hoeft niemand de apps aan te passen 2048×1536 en stereo speakers 2 mics en goede cam 8mp, verder nog iets ? dan wil ik m ook als mini anders houden we de ipad3 simpel.