Begin december was er een behuizing foto van de iPhone 5S opgedoken. Op het eerste gezicht lijkt het foto precies op een iPhone 5, maar de veranderingen in de iPhone 5S zouden echter achter de behuizing zitten. Dit komt ons bekend voor, dit heeft Apple ook met de iPhone 3GS en de iPhone 4S gedaan. De design bleef hetzelfde en de vernieuwing was enkel het hardware.

iPhone 5S

Een analist Peter Misek van Jeffries heeft een aantal interessante uitspraken gedaan over de nieuwe iPhone 5S. Volgens Misek kunnen we de iPhone 5S al in juni 2013 verwachten. Net zoals de opgedoken behuizing foto denkt Peter Misek dat de iPhone 5S qua uiterlijk vrijwel identiek zal zijn als de iPhone 5. De veranderingen zouden echter achter de behuizing plaats vinden.

Zo zou de iPhone 5S volgens Misek een SuperHD scherm hebben, een betere camera, NFC ondersteuning, verbeterde batterijduur, leverbaar in 6 of 8 kleuren en een 128GB model.

Wat de SuperHD scherm precies moet voorstellen is nog een raadsel. Volgens Apple zijn de Retina schermen de beste. Zal de iPhone 5S de iPod touch 5G gaan opvolgen en leverbaar zijn in meerdere kleuren? De uitspraken van Peter Misek zijn op zich niet heel spectaculair, hopen dat Apple meer gaat innoveren en wat risico’s neemt met de iPhone 5S.