Als u al een iPhone abonnement hebt moet u deze dan verlengen? Kort gezegd, nee. Als u niet direct een nieuwe mobiel nodig hebt dan is het niet verstandig om het abonnement te verlengen. Als u wel een nieuwe mobiel wilt dan kunt u het iPhone abonnement verlengen en opnieuw een nieuwe telefoon ontvangen, bijvoorbeeld de nieuwste iPhone. U hoeft dan niet het volledige bedrag te betalen voor de nieuwe telefoon aangezien u dan al een abonnement hebt waarmee u betaalt voor een mobiele telefoon.

iPhonemania - iPhone 5

Een abonnement waarbij een iPhone is geleverd is duurder dan een standaard abonnement zonder telefoon, oftewel een goedkope sim only. De kostprijs van de iPhone wordt verwerkt in de maandprijs van het abonnement. Als u het abonnement vervolgens verlengd dan blijft u nog steeds betalen voor de iPhone terwijl dat niet meer hoeft. Het komt er op neer dat u veel te veel betaalt als u hetzelfde abonnement houdt die u hebt afgesloten terwijl u de iPhone bestelde.

Wat is goedkoper?

Als u de iPhone die u hebt wilt behouden dan is de meest voordelige keuze een sim only. Met een sim only betaalt u iedere maand een vast bedrag, zoals ook het geval is met elk ander abonnement. Let er wel op dat u kiest voor een sim only met internet. Aangezien iedereen met een iPhone ook gebruik maakt van internet op de telefoon is dit noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de apps. Bij de keuze van de sim only moet u een aantal MB’s kiezen bij de sim only voor het internet. Een sim only voor uw iPhone kunt u kiezen bij elke gewenste provider of misschien zelf bij uw huidige provider. U kunt uw telefoonnummer gewoon behouden waardoor u bereikbaar blijft voor anderen op hetzelfde nummer.