Met de komst van iOS 6 voor de iPhone, iPad en iPod touch zijn alle contracten tussen Apple en Google beëindigd. Zo hoort de Google Maps app en de YouTube app van Google niet meer tot de standaard meegeleverde iOS-apps. Een nieuwe YouTube app voor de iPhone en iPod touch is nu als een tijdje verkrijgbaar in de App Store. iPad gebruikers moesten een lange tijd erop wachten.

Het is dan eindelijk zover! Google heeft de huidige YouTube app voorzien van een update. iPad gebruikers met iOS 6 kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de officiële YouTube app, naast de iPad ondersteuning is de YouTube app nu ook geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

De vernieuwde YouTube app brengt ook nog een andere nieuwe feature met zich mee. Apple TV gebruikers kunnen namelijk met AirPlay video’s en muziek streamen van uit de iPhone, iPad en iPod touch.