Apple heeft nogmaals alle verwachtingen overtroffen met recordresultaten. Apple heeft het afgelopen kwartaal afgesloten met een omzet van 46,3 miljard dollar en een nettowinst van 13 miljard euro. Apple heeft deze recordresultaten te danken aan de goede iPhone en iPad verkopen.

AAPL

Apple heeft woensdagnacht (Nederlandse tijd) de kwartaalcijfers van de afgelopen drie maanden bekend gemaakt. Apple heeft 47,8 miljoen iPhone’s verkocht, dit is een stijging van bijna 30 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van één jaar terug. Toen waren er 37,04 miljoen iPhone’s verkocht, dat was gelijk ook het oude record. Apple heeft in het jaar 2012 zo’n 135,8 miljoen iPhone’s verkocht, in 2011 waren dat er nog 93,1 miljoen exemplaren. De stijging van de iPhone verkopen is grotendeels te danken aan de iPhone 5.

Niet alleen de iPhone heeft het erg goed gedaan in 2012, maar ook de iPad verkopen zijn gestegen. Apple heeft in het laatste kwartaal van 2012 zo’n 22,9 miljoen iPad’s verkocht. In het vierde kwartaal van 2011 waren dit er nog 15,4 miljoen exemplaren. Apple heeft in het jaar 2012 zo’n 65,7  miljoen iPad’s verkocht, in 2011 waren dat er nog 40,5 miljoen exemplaren. De stijging van de iPad verkopen is grotendeels te danken aan de iPad mini.

De Mac en de iPod verkopen vielen wel tegen. Van de Mac’s zijn er 4,1 miljoen exemplaren van verkocht en van de iPod’s zo’n 12,7 miljoen stuks.

  • Max

    Eens kijken hoe de verkopen Q1 2013 gaan uitvallen voor Apple.

    Zie ook net dat Nokia back in business is met 4.4 mil. lumia verkopen Q4 2012.

    En what about Google en Samsung. Stil going on…very very strong….

  • Kim

    Apple breekt opnieuw een record, maar het marktaandeel daalt?!?