Vandaag heeft Apple iOS 6.1 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Naast deze iOS-update heeft Apple ook iOS 5.2 uitgebracht voor de Apple TV’s. De nieuwe iOS 5.2 brengt onder andere Up Next, ondersteuning voor Bluetooth toetsenborden en een verbeterde iTunes in the Cloud functionaliteit.

Apple TV Bluetooth

Terug in december kwam 9to5mac erachter dat Apple een Bluetooth chip had ingebouwd in de derde generatie Apple TV, maar tot heden werd deze functie niet gebruikt. In de nieuwe iOS 5.2 heeft Apple de Bluetooth functionaliteit geactiveerd. Hierdoor zou het mogelijk zijn om een Bluetooth toetsenbord aan te sluiten op uw Apple TV waarmee u makkelijker tekst in kunt invoeren. Zo hoeft u dus niet met de afstandsbediening letter voor letter te gaan kloten.

Up Next is een nieuwe functie die in iTunes 11 geïntroduceerd werd, met de Up Next functie kan je een tijdelijke afspeellijst maken.

Dit is nog niet alles, 9to5Mac meldt dat er een onbekende Apple TV met de code 3,2 is ontdekt. Het is momenteel nog niet duidelijk wat de Apple TV 3,2 is en wat we ervan kunnen verwachten. Zodra er meer over te melden is lees je het natuurlijk hierop iPhonemania.

Je kan iOS 5.2 voor uw Apple TV 2G en Apple TV 3G via onze Download iOS Firmware pagina downloaden.