Terug in 2009 had de Amerikaanse provider Verizon een deal gesloten met het bedrijf dat Siri had ontwikkeld. De populaire spraakassistent die we terug kunnen vinden in de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 3, iPad 4, iPad mini en de iPod touch 5G was oorspronkelijk bedoeld als mobiele app voor zowel Apple’s iOS als voor concurrenten Android en BlackBerry.

Siri iPhonemania

De spraakassistent zou standaard meegeleverd worden op alle Android smartphones die de Amerikaanse provider in 2010 ging uitbrengen. De digitale spraakassistent stond op het punt om een premiumfunctie te worden bij de concurrent.

Twee maanden voordat de app uit zou komen heeft Apple het bedrijf opgekocht. Alleen had het bedrijf al een overeenkomst met Verizon gesloten. Steve Jobs heeft na de overname dat contract voor Android verscheurd.

via The Huffington Post

  • Pia

    Vind Siri niet echt bijzonder. Ik heb een iPhone 4S maar heb Siri standaard uitgezet.

    Misschien dat er straks een Nederlandse taal erbij komt dat ik het meer ga gebruiken.