Gisteren heeft de Belgische consumentenbond een rechtszaak aangespannen tegen Apple wegens het niet respecteren van de wet op de garantie. De zaak is gisteren ingeleid voor de Rechtbank van Koophandel te Brussel. Test-Aankoop stelt dat garantie op Apple producten niet gegarandeerd is. Vorig jaar in maart was er al actie ondernomen door de Belgische consumentenbond in samenwerking met tien andere Europese Consumentenbonden tegen de iPhone-maker.

Apple Rechtszaak

Test-Aankoop geeft aan meermaals aangelopen te zijn tegen gebrekkige informatie aan consumenten over hun garantierechten. Het zou gaan om de verschillen tussen de wettelijke garantie, de commerciële garantie van één jaar. Apple biedt zoals we weten verlening van garantie via het Apple Care Protection plan van twee tot drie jaar, voor extra garantie moet er bijbetaald worden.

Terug in 2011 had Apple al een rechtszaak hierover verlopen, ook het hoger beroep heeft Apple begin 2012 verlopen. Apple moest toen een boete van 900.000 euro betalen. Ook de Nederlandse Consumentenbond heeft gedreigd met een eigen rechtszaak tegen Apple. In Nederland is er sinds eind december geconstateerd dat Apple nog steeds niet voldoet aan de wet.

via Macworld